Έρχονται περικοπές στις συντάξεις 9 Eπικουρικών Tαμείων

Υπό την απειλή των περικοπών των συντάξεων θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 άλλα εννέα επικουρικά ταμεία (εκτός από το ΕΤΕΑ), εξαιτίας της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (Ν. 4052/2012) με οδηγίες για την προετοιμασία των Ταμείων, τα οποία στο εξής θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση προκειμένου να επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμα η αναλογιστική ισορροπία του συστήματος.

Εφιστά, δε, την προσοχή στους επικουρικούς κλάδους να τηρήσουν τις προθεσμίες του νόμου αν επιλέξουν να μετατραπούν σε ταμεία επαγγελματικής (ΝΠΙΔ) υποχρεωτικής ασφάλισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα επικουρικά ταμεία να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία κατόπιν σχετικής απόφασης και σύμφωνης γνώμης των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων τους το αργότερο μέχρι 30-6-2015, σε διαφορετική περίπτωση από την 1-7-2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ.

Τα εννέα Ταμεία που εντάσσονται στο καθεστώς είναι τα εξής:

1. Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
2. Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (ΤΕΑΑ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
3. Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (ΤΕΑΠΥΚ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
4. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
5. Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (ΤΑΣ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
6. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (ΤΕΑΔ) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΑ.
7. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
8. Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
9. Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (ΚΕΑΝ) του ΝΑΤ

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσίπρας: Καταθέσαμε σχέδιο, η απόφαση στους εταίρους

Ωρα 13: 59 — Ρελάνς από την κυβέρνηση που χθες κατέθεσε την πρότασή της, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός. Αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει ο ρεαλισμός και όχι οι φωνές διάσπασης. Διαπραγματευόμαστε σκληρά, η επόμενη μέρα θα έχει δυσκολίες. Κρίσιμος ο ρόλος της παιδείας. Ολη η Ελλάδα γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε[…]

Περισσότερα »

Κυβέρνηση: Η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της

Απάντηση μέσω ανακοίνωσης του Γρ. Τύπου της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού, δίνει η κυβέρνηση στα όσα αναφέρονται για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Τις τελευταίες μέρες και ενόσω μια δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο λεπτό σημείο της, γινόμαστε μάρτυρες μιας διαρκώς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *