ΔΗΜΑΡ: Αναγκαίες οι φορολογικές ελαφρύνσεις

«Για εκατομμύρια φορολογουμένων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας παράλληλα ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

«Η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική.  Πάνω από 1 δις ευρώ αυξάνονται κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα 8 δις ευρώ φόροι, που πρέπει να καταβληθούν μέσα στο προσεχές πεντάμηνο, αποτελούν πραγματικό Γολγοθά για εκατομμύρια φορολογουμένων των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια.

Η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση παραμένει πάντα το μέγα αιτούμενο. Η κυβέρνηση οφείλει, αυτή την κρίσιμη περίοδο για κάθε νοικοκυριό,  να αναζητήσει λύσεις ρεαλιστικές, συμβατές με την κοινωνική πραγματικότητα, να εντάξει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε νέες ρυθμίσεις αποπληρωμής, που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και έσοδα στα δημόσια ταμεία, πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις αποπληρωμής και αποφεύγοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια προστίμων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Παυλόπουλος: Αναγόρευσεση σε επ. διδάκτορα από το Ε.Π. Κύπρου

Του Θοδ. Ασβεστόπουλου… Σε επίτιμο διδάκτορα θα ανακηρύξει τον ΠτΔ Πρ. Παυλόπουλο, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Δευτέρα 30 Μαρτίου.  «Ο κ. Παυλόπουλος είχε στο παρελθόν συνεργασία με το τμήμα της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι το ότι ο νυν Πρόεδρος της Ελληνικής[…]

Περισσότερα »

Ερώτηση βουλευτών της Δημ. Συμπαράταξης για την Ό. Γεροβασίλη

«Μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα» για την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, καταγγέλλουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιάννης Κουτσούκος, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών και έχει ως αντικείμενο την εταιρεία «Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *