ΔΗΜΑΡ: Αναγκαίες οι φορολογικές ελαφρύνσεις

«Για εκατομμύρια φορολογουμένων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας παράλληλα ότι η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

«Η φοροδιαφυγή στη χώρα  παραμένει προκλητική.  Πάνω από 1 δις ευρώ αυξάνονται κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα 8 δις ευρώ φόροι, που πρέπει να καταβληθούν μέσα στο προσεχές πεντάμηνο, αποτελούν πραγματικό Γολγοθά για εκατομμύρια φορολογουμένων των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει ήδη εξαντληθεί τα 4 τελευταία χρόνια.

Η ριζική φορολογική μεταρρύθμιση παραμένει πάντα το μέγα αιτούμενο. Η κυβέρνηση οφείλει, αυτή την κρίσιμη περίοδο για κάθε νοικοκυριό,  να αναζητήσει λύσεις ρεαλιστικές, συμβατές με την κοινωνική πραγματικότητα, να εντάξει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο σε νέες ρυθμίσεις αποπληρωμής, που θα δώσουν ανάσα στους φορολογούμενους και έσοδα στα δημόσια ταμεία, πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις αποπληρωμής και αποφεύγοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια προστίμων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημ. Συμπαράταξη: «Όχι» στην υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ

«Όχι» στην υποψηφιότητα του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι παραμένει σταθερή στη θέση της ότι θα συμβάλει θετικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα[…]

Περισσότερα »

Βουλή: Περικοπή 10% της βουλευτικής αποζημίωσης

Η Περικοπή και μάλιστα συνολικά κατά 10% της βουλευτικής αποζημίωσης αναμένεται να περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2016. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε δημοσιογράφους, στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό της Βουλής θα υπάρχουν περικοπές, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η κατά 10% μείωση της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *