ΔΗΜΑΡ: «H κυβέρνηση καλλιεργεί τεχνητή αισιοδοξία»

«Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεννοηθούν σε συγκεκριμένα θέματα και στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Η ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ζητημάτων δεν ακυρώνει την πολιτική διαπάλη, ούτε και τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Τα κόμματα οφείλουν στη χώρα μια αντιπαράθεση ουσίας για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να γίνεται με όρους τεχνητής πόλωσης και δεν πρέπει να θίγει την αναγκαία ομαλότητα και τη σταθερότητα των πολιτικών θεσμών και λειτουργιών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ .

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τεχνητή αισιοδοξία δεν μπορεί να αλλάξει την αντικειμενική πραγματικότητα καθώς, όπως είπε: «…. η τελική αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος από την τρόικα, η νέα συμφωνία με τους εταίρους και οι παράμετροι αυτής, καθώς και η διευθέτηση του δημοσίου χρέους παραμένουν ανοικτά ζητήματα μεγάλης σημασίας, τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη νέα φάση».

Προειδοποίηση απηύθυνε και στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι:«πρέπει να γνωρίζει ότι η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργησή του με ένα νόμο. Να γνωρίζει ότι όλα τα ανοικτά θέματα θα τα βρει μπροστά της η οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα και οι αντικειμενικοί περιορισμοί δεν ξεπερνιούνται μόνο με τη βούληση και οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν μόνο με την επιθυμία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Αβραμόπουλος: Να μην εξισώνουμε πρόσφυγες και μετανάστες με τους τρομοκράτες

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλλυ, η Wall Street Journal (WSJ) τονίζει ότι «ο ευρωπαίος ανώτατος αξιωματούχος για την ασφάλεια και τη μετανάστευση θα παροτρύνει τις ΗΠΑ να διατηρήσουν την σχέση που έχουν εδώ και δεκαετίες με[…]

Περισσότερα »

Συνάντηση ΔΗΜΑΡ – Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα

Με αντιπροσωπεία της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το κόμμα για την κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ στη συνάντηση συμμετείχαν οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέφανος Μανίκας και από την Συμφωνία για τη Νέα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *