Δημόσια συζήτηση πολιτών για το διάστημα στην Ευρώπη

Της Ροδιάνας Αδαμίδη

Εκατό Έλληνες πολίτες που θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος, θα έχουν την δυνατότητα να το κάνουν, στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

Θέλετε να ενημερωθείτε για την τεχνολογία του διαστήματος; Επιθυμείτε να εκφράσετε την άποψή σας για θέματα σχετικά με το διάστημα, όπως τις διαστημικές πτήσεις ή την εξερεύνησή του; O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος σας δίνει το βήμα για να μιλήσετε, σε μία δημόσια συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο α2-innohub στο Μαρούσι, στις 10 Σεπτεμβρίου, με διοργανωτή το Si-Cluster και με την υποστήριξη του Corallia και της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών.

Για το περιεχόμενο της δημόσιας συζήτησης, αλλά και για το τι απαιτείται για να λάβει κάποιος μέρος, μίλησε στο «Κανάλι 1», ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας και Εφαρμογών, Αθανάσιος Πότσης. «Η δημόσια συζήτηση έχει στόχο να περνάνε και στον απλό Ευρωπαίο πολίτη όλες οι καινούριες υπηρεσίες που προέρχονται από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Ευρώπη στο διάστημα. Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει συγκεκριμένη εξειδίκευση ή πανεπιστημιακές γνώσεις για να συμμετάσχει. Το επίπεδο ανάλυσης θα είναι αντίστοιχο, καθώς θα εξηγηθούν οι τεχνολογίες με πολύ απλό τρόπο». Ο κ. Πότσης τονίζει πως  οι τεχνολογίες σχετικά με την πλοήγηση, την επικοινωνία, την ασφάλεια και την επιτήρηση συνόρων έχουν ενισχυθεί και για αυτό τον λόγο αποτελούν πρωτεύοντα θέματα συζήτησης σε αυτή την ημερίδα.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν άτομα ηλικίας από 16 ετών και άνω, έως τις 28 Αυγούστου στη διεύθυνση eventbrite.com, ενώ η επιλογή και η επιβεβαίωση των συμμετεχόντων θα γίνει έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προς αφανισμό ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (;)

Της Γιάννας Μάζη… «Επίθεση» δέχεται ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά αναφορικά με τις εδαφικές αρμοδιότητές του τις οποίες αμφισβητεί ο αντίστοιχος Σύλλογος της Αττικής. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαρία Μενενάκου, η οποία μίλησε στο «Κανάλι 1», βασική στόχευση του Συλλόγου της Αττικής είναι να ενταχθούν στην ευθύνη του[…]

Περισσότερα »

Ανατροπή λέμβου με πρόσφυγες ανοιχτά του Φαρμακονησίου

Λέμβος με πρόσφυγες ανετράπη ανοιχτά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να είναι σε εξέλιξη έρευνες για αγνοούμενους. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ήδη έχουν διασωθεί τρία άτομα, ενώ αγνοούνται άλλοι τέσσερις που επέβαιναν στη λέμβο, κατά δήλωση των διασωθέντων.  Στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους λαμβάνουν μέρος τρία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *