Δ. Πειραιά: Ημερίδα για τις «έξυπνες» πόλεις

Στο πλαίσιο των έργων REPUBLIC-MED www.republic-med.eui και GRASP (www.qrasp-med.eu), τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνουν Ανοικτή Ημερίδα με τίτλο «Δείκτες ενεργειακής απόδοσης και μέθοδοι για ένα βιώσιμο πλαίσιο ανακαίνισης κτιρίων» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Το έργο REPUBLIC-MED έχει ως στόχο την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων για τη βελτίωση των τεχνικο-οικονομικών μελετών για την υλοποίηση αποδοτικών μετασκευών σε δημόσια κτίρια και υπαίθριους χώρους λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους που εξαιρούνται των υφιστάμενων εθνικών σχεδίων και εργαλείων.

To έργο GRASP έχει ως βασικό σκοπό να ενισχύσει τη δυναμική «έξυπνων» πόλεων της Μεσογείου, για την οργάνωση και ανάπτυξη «έξυπνων» και «πράσινων» διαδικασιών ηλεκτρονικών προμηθειών, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακά αποδοτικές λύσεις.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα έργα, τις δράσεις τους τα αναμενόμενα αποτελέσματά τους τις συνέργειες με άλλα έργα, καθώς επίσης και για τους δείκτες ενεργειακής απόδοσης και τις καινοτόμες μεθόδους που εφαρμόζονται για ένα βιώσιμο πλαίσιο ανακαίνισης κτιρίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική (9/3)

Με κεντρικό θέμα την εισροή χρημάτων στους Δήμους από δύο ιδιωτικές εταιρείες κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Τρίτη – 25 Σεπτεμβρίου 2017 Oι νέες παραγωγές του ΚΘΒΕ για τη χειμερινή θεατρική[…]

Περισσότερα »

Π.Ν.: Παραχώρηση τμήματος «νησίδας» Αγ. Γεωργίου Σαλαμίνας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων εκφράζει και δημόσια τις ευχαριστίες του στον αρχηγό Π.Ν. Αντιναύαρχο κο Γ. Γιακουμάκη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Αρχής της  Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής για παραχώρηση τμήματος της «νησίδας» Αγ. Γεωργίου Σαλαμίνας, στο πλαίσιο εξεύρεσης χώρου για τη δημιουργία Θεματικού Πάρκου για την Ναυμαχία της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *