Ευρώπη: Σχεδόν 177 χιλ. πρόσφυγες από την αρχή του ΄16

Περισσότεροι από 5.500 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία από την Τρίτη ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προειδοποιεί ότι τώρα ξεκινά η «εποχή των διελεύσεων».

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, συνολικά, 5.664 αφίξεις καταγράφηκαν στην Ευρώπη μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης. Οι 174 καταγράφηκαν στην Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή το πρωί άλλοι 357 άνθρωποι έφθασαν στη Μεσσήνη της Ιταλίας.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο τις τελευταίες εβδομάδες για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους έτοιμους να αναχωρήσουν από τις λιβυκές αρχές.

Συνολικά, περισσότεροι από 177.200 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Περισσότεροι από 153.360 πέρασαν μέσω Ελλάδας και περισσότεροι από 23.170 μέσω Ιταλίας, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Ο περίπλους των μεταναστών είναι αρκετά επικίνδυνος: 375 άνθρωποι που ακολούθησαν τη θαλάσσια διαδρομή στην ανατολική Μεσόγειο (προς την Ελλάδα και την Κύπρο) έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από τον Ιανουάριο, όπως και 352 άνθρωποι που ακολούθησαν τη διαδρομή στην κεντρική Μεσόγειο (προς την Ιταλία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Ίδρυμα «Στ. Νιάρχος» και Ακρόπολη Μπ. Μακρόν και Μπαζιάνα

Μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα του κυκλώνα Ίρμα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και ερείπια, έστειλε η Μπριζίτ Μακρόν στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης από την είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του[…]

Περισσότερα »

Με 11 νέα ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα ενισχύονται τα νησιά του Ν. Αιγαίου

Με έντεκα νέα ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα θα ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος αυξάνεται το ύψος των διαθέσιμων πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *