Ευρώπη: Σχεδόν 177 χιλ. πρόσφυγες από την αρχή του ΄16

Περισσότεροι από 5.500 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία από την Τρίτη ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) προειδοποιεί ότι τώρα ξεκινά η «εποχή των διελεύσεων».

Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, συνολικά, 5.664 αφίξεις καταγράφηκαν στην Ευρώπη μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης. Οι 174 καταγράφηκαν στην Ελλάδα, ενώ την Παρασκευή το πρωί άλλοι 357 άνθρωποι έφθασαν στη Μεσσήνη της Ιταλίας.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο τις τελευταίες εβδομάδες για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους έτοιμους να αναχωρήσουν από τις λιβυκές αρχές.

Συνολικά, περισσότεροι από 177.200 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ευρώπη από την αρχή της χρονιάς διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Περισσότεροι από 153.360 πέρασαν μέσω Ελλάδας και περισσότεροι από 23.170 μέσω Ιταλίας, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Ο περίπλους των μεταναστών είναι αρκετά επικίνδυνος: 375 άνθρωποι που ακολούθησαν τη θαλάσσια διαδρομή στην ανατολική Μεσόγειο (προς την Ελλάδα και την Κύπρο) έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από τον Ιανουάριο, όπως και 352 άνθρωποι που ακολούθησαν τη διαδρομή στην κεντρική Μεσόγειο (προς την Ιταλία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με όραμα την ευρωπαϊκή καταξίωση

 Του Λουκά δ. Θεοφανόπουλου Με εντυπωσιακό τρόπο εξελίσσεται η μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού. Ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Ελλάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης πραγματοποιεί κάθε επιθυμία του Μίτσελ και είναι προφανές πως οι ερυθρόλευκοι θα διαθέτουν εφέτος το πληρέστερο, ίσως, ρόστερ της ιστορίας τους. Χωρίς να υποτιμηθεί κανείς από τους παίκτες που[…]

Περισσότερα »

Βαριά ποινή σε 51χρονη δημόσιο υπάλληλο για πλαστό απολυτήριο

Βαριά ποινή σε βάρος μιας 50χρονης γυναίκας η οποία προκειμένου να διοριστεί σε θέση του Δημοσίου, πλαστογράφησε το αποδεικτικό φοίτησής της στο Δημοτικό σχολείο, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Συγκεκριμένα επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης 15 ετών ! Η πλαστογράφηση του εγγράφου είχε γίνει τη δεκαετία του ΄90 και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *