Η Βρετανία ανησυχεί από ένα ενδεχόμενο Grexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντ. Κάμερον προήδρευσε συνάντησης με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Αγγλίας για να καταστρώσουν σχέδια για την περίπτωση μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Βρετανία ενισχύει το σχεδιασμό της για κάθε ενδεχόμενο και ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη αυξάνει τους κινδύνους για τη βρετανική οικονομία.

«Ήταν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας» δήλωσε η πηγή.

«Δεν λέμε πως υπάρχει κάποιος που σκέπτεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι σωστό να εξετάσουν τους κινδύνους από μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πραγματική αστάθεια» πρόσθεσε.

πηγή: amna.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκληρά μέτρα ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση

Πρόταση που δεν αποτελεί βάση συζήτησης με τη μορφή που έχει σήμερα χαρακτήρισαν κυβερνητικές πηγές το πεντασέλιδο προσχέδιο συμφωνίας των θεσμών που παρουσιάστηκε στην ελληνική πλευρά. Εξέφρασαν, ωστόσο, την άποψη ότι αφήνει περιθώρια συμβιβασμών έτσι ώστε να είναι δυνατή μια συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως ανέφεραν πρόκειται για μια[…]

Περισσότερα »

Στα 70,1 δισ. ευρώ οι οφειλές προς το δημόσιο

Διογκώνονται μήνα με το μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, με αποτέλεσμα από τις αρχές του έτους, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2015 να έχουν δημιουργηθεί οφειλές ύψους 9,68 δισ. ευρώ. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *