Ιταλία: Νέο ρεκόρ χρέους τον Αύγουστο στα 2,16 τρισ. ευρώ

Αποπληθωρισμό κατέγραψε το ιταλικό εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (ISTAT) τον Αύγουστο, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε κάμψη κατά -0,1%, σύμφωνα με τα οριστικά δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Αποπληθωρισμός καταγράφεται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε δεκαπέντε μεγάλες πόλεις — σε αυτές περιλαμβάνονται η Ρώμη, η Μπολόνια και η Γένοβα (-0,2%) το Μπάρι, η Φλωρεντία και το Μιλάνο (-0,3%) το Τορίνο (-0,5%) και η Βενετία (-0,8%). Σχολιαστές σημειώνουν ότι ο κατάλογος των αστικών κέντρων όπου καταγράφεται αποπληθωρισμός συμπεριλαμβάνει και πόλεις των εύπορων βόρειων περιφερειών της χώρας, όπως η Βενετία, το Μιλάνο και το Τορίνο. Εξάλλου η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου συρρικνώθηκε κατά 0,8%. Σε ετήσια βάση η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο ήταν 1,8%.

Η Τράπεζα της Ιταλίας έκανε παράλληλα γνωστό ότι το δημόσιο χρέος της χώρας τον Ιούλιο έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 2,168 τρισ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή: www.kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαγκάρντ: Αναδιάρθρωση για να καταστεί βιώσιμο το χρέος

Ο μόνος τρόπος να διαχειριστεί η Ελλάδα το μη βιώσιμο χρέος της, όπως το χαρακτηρίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι κάποιου είδους αναδιάρθρωση, αντί διαγραφής. Όπως ανέφερε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη της σε ελβετική εφημερίδα, σύμφωνα με το Reuters, «ποτέ δεν είχε ανοίξει η συζήτηση για διαγραφή του[…]

Περισσότερα »

Θετική έκπληξη 1,9 δισ. ευρώ στα έσοδα

Πως γύρισε η παρτίδα το 2015 για υπουργείο Οικονομικών. Ποιοι φόροι γέμισαν τα ταμεία, πώς λειτούργησαν υποβοηθητικά τα capital controls. Τι σημαίνει το γεγονός για την επερχόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την πρώτη αξιολόγηση. Τελικά, το πατριωτικό μας καθήκον φαίνεται πως το κάναμε και με το παραπάνω το 2015.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *