Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Ιταλία: Νέο ρεκόρ χρέους τον Αύγουστο στα 2,16 τρισ. ευρώ

Αποπληθωρισμό κατέγραψε το ιταλικό εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (ISTAT) τον Αύγουστο, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε κάμψη κατά -0,1%, σύμφωνα με τα οριστικά δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Αποπληθωρισμός καταγράφεται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε δεκαπέντε μεγάλες πόλεις — σε αυτές περιλαμβάνονται η Ρώμη, η Μπολόνια και η Γένοβα (-0,2%) το Μπάρι, η Φλωρεντία και το Μιλάνο (-0,3%) το Τορίνο (-0,5%) και η Βενετία (-0,8%). Σχολιαστές σημειώνουν ότι ο κατάλογος των αστικών κέντρων όπου καταγράφεται αποπληθωρισμός συμπεριλαμβάνει και πόλεις των εύπορων βόρειων περιφερειών της χώρας, όπως η Βενετία, το Μιλάνο και το Τορίνο. Εξάλλου η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου συρρικνώθηκε κατά 0,8%. Σε ετήσια βάση η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο ήταν 1,8%.

Η Τράπεζα της Ιταλίας έκανε παράλληλα γνωστό ότι το δημόσιο χρέος της χώρας τον Ιούλιο έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 2,168 τρισ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή: www.kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ενεργειακοί αγωγοί που στηρίζουν οι ΗΠΑ

Σχέδια αντιπερισπασμού χαρακτηρίζει τα ρωσικά σχέδια αγωγών ο Ε. Χοχστάιν ειδικός απεσταλμένος του State Department. Ποιους αγωγούς στηρίζει η διπλωματία των ΗΠΑ και γιατί. Στροφή στα έργα χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας. Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα θέματα ενεργειακής γεωπολιτικής, με τη διπλωματία των ΗΠΑ, αλλά και την[…]

Περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,1% υποχώρησε η ύφεση το Α’ τρίμηνο του 2014

Στο 1,1%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2010 υποχώρησε η ύφεση στην ελληνική οικονομία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα πρώτα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Το πρώτο τρίμηνο του 2013 η ύφεση είχε ανέλθει στο 6%, με τη διαφορά να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *