Ιταλία: Νέο ρεκόρ χρέους τον Αύγουστο στα 2,16 τρισ. ευρώ

Αποπληθωρισμό κατέγραψε το ιταλικό εθνικό ινστιτούτο στατιστικής (ISTAT) τον Αύγουστο, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε κάμψη κατά -0,1%, σύμφωνα με τα οριστικά δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Αποπληθωρισμός καταγράφεται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, σε δεκαπέντε μεγάλες πόλεις — σε αυτές περιλαμβάνονται η Ρώμη, η Μπολόνια και η Γένοβα (-0,2%) το Μπάρι, η Φλωρεντία και το Μιλάνο (-0,3%) το Τορίνο (-0,5%) και η Βενετία (-0,8%). Σχολιαστές σημειώνουν ότι ο κατάλογος των αστικών κέντρων όπου καταγράφεται αποπληθωρισμός συμπεριλαμβάνει και πόλεις των εύπορων βόρειων περιφερειών της χώρας, όπως η Βενετία, το Μιλάνο και το Τορίνο. Εξάλλου η βιομηχανική παραγωγή της Ιταλίας το τρίμηνο Μαΐου-Ιουλίου συρρικνώθηκε κατά 0,8%. Σε ετήσια βάση η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούλιο ήταν 1,8%.

Η Τράπεζα της Ιταλίας έκανε παράλληλα γνωστό ότι το δημόσιο χρέος της χώρας τον Ιούλιο έφθασε σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 2,168 τρισ. ευρώ. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2013, το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αυξήθηκε κατά 95 δισεκατομμύρια ευρώ.

πηγή: www.kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσους φόρους θα κληθούμε να πληρώσουμε από τον Ιούλιο

Ένα πολυεκκαθαριστικό που θα περιλαμβάνει κατά περίπτωση έως και τέσσερις φόρους θα αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών τον προσεχή Ιούλιο. Θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένους μέχρι και τέσσερις διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία: 1. Το φόρο εισοδήματος. 2. Την εισφορά αλληλεγγύης η οποία επιβάλλεται με[…]

Περισσότερα »

Επιστρέφει η τρόικα -ανοίγει ο δρόμος για 86 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα τακτοποίησε τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών, έβαλε στην «άκρη» -με την αμέριστη συμπαράσταση τους- τις «καυτές πατάτες» των αγροτών και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (κάτι που είχε γράψει το matrix24) και πλέον αναμένει δύο … παλαιούς γνωστούς και έναν «νέο», για να διαπραγματευτεί το τρίτο Πακέτο Στήριξης. Από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *