Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου

Αποφασισμένη να αντικαταστήσει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας είναι η κυβέρνηση  παρά τις έντονες πιέσεις των πιστωτών της να παραμείνει η ίδια φορολογική πολιτική στον τομέα των ακινήτων.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες ότι:, «η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης». Παρά την απάντηση αυτή της κυβέρνησης στους θεσμούς, αυτοί απαιτούν να διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ δεδομένου ότι εξασφαλίζει  έσοδα ύψους 2,65 δισ. ευρώ ετησίως.

Ταυτόχρονα και  σύμφωνα με τα όσα διευκρίνισε χθες υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος:

– Η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος των 12.000 ευρώ δεν θα γίνει άμεσα, αλλά σταδιακά.
– Δεν υπάρχει καμία σκέψη για την επιβολή φόρου στα είδη διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη (fat tax), ούτε για την αύξηση των φόρων σε ποτά και τσιγάρα.
– Δεν σχεδιάζεται καμία αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αλλά εξετάζονται μέτρα για την βελτίωση της εισπραξιμότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο φτάνει το κουαρτέτο, ξεκινά η αξιολόγηση

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου επιστρέφουν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο και η αξιολόγηση θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί. Όπως είπε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και έχει σημειωθεί πρόοδος. Το Σάββατο αναμένονται στην[…]

Περισσότερα »

Πόσους φόρους θα κληθούμε να πληρώσουμε από τον Ιούλιο

Ένα πολυεκκαθαριστικό που θα περιλαμβάνει κατά περίπτωση έως και τέσσερις φόρους θα αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομικών τον προσεχή Ιούλιο. Θα κληθούν να πληρώσουν μαζεμένους μέχρι και τέσσερις διαφορετικούς φόρους για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία: 1. Το φόρο εισοδήματος. 2. Την εισφορά αλληλεγγύης η οποία επιβάλλεται με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *