Λιανεμπόριο τροφίμων… μέσω των ηλεκτρονικών αγορών

Αυξάνεται το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που αγοράζουν ή αναζητούν πληροφορίες για προϊόντα σουπερμάρκετ μέσω των κοινωνικών δικτύων, του διαδικτύου γενικότερα και του κινητού τηλεφώνου σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών).

Η πρόσφατη ετήσια έρευνα καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ, με δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα, δείχνει ότι μια από τις βασικές τάσεις είναι η διείσδυση των ηλεκτρονικών αγορών στο λιανεμπόριο τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, το 16% των αγοραστών σουπερμάρκετ δηλώνουν ότι το 2015 αγόρασαν μέσω διαδικτύου κάποιο προϊόν το οποίο πριν αγόραζαν σε σουπερμάρκετ.

Τα προϊόντα που προτιμούν να αγοράζουν μέσω ηλεκτρονικών αγορών περιλαμβάνουν κυρίως προϊόντα όπως προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά, καθαριστικά για το σπίτι, βρεφικά προϊόντα, είδη για κατοικίδια, είδη σπιτιού και δευτερευόντως αναψυκτικά, καφέδες και συσκευασμένα τρόφιμα.

Το 24% δηλώνουν ότι το 2016 θα αγοράσει μέσω διαδικτύου κάποιο προϊόν που πριν αγόραζε σε καταστήματα σουπερμάρκετ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναι στο WPA2 με όσο το δυνατόν πιο σύνθετο password

Του Γιάννη Δημητρίου… Αχιλλέας Τσιτρούλης (Brunel University, UK), ο Δημήτρης Λαμπούδης (ΠΑΜΑΚ, Θεσσαλονίκη) και Μανώλης Τσεκλεβές (Lancaster University, UK) χρησιμοποίησαν την μέθοδο του de-authentication και παρατήρησαν ότι αποτελεί μεγάλη αδυναμία στη δομή του 802.11. Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν αλγόριθμο που πραγματοποιεί custom brute force attack για να βρει το password[…]

Περισσότερα »

IBM: Ανακοίνωσε νέο email client τον IBM Verse

του Γιάννη Δημητρίου… Η Google λάνσαρε πρόσφατα το Inbox με σκοπό να επαναπροσδιορίσει το email και τώρα ακόμη μια τεράστια εταιρεία ανακοινώνει τα σχέδια της για τον ίδιο σκοπό. Σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Google πειραματίζεται με νέους email clients, αλλά από την άλλη δεν περιμέναμε ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *