Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Ονειροπαγίδα: H καταγωγή ενός ακόμη… αξεσουάρ (;)

Γράφει η Μαΐρα

Ονειροπαγίδα… Καταρχήν έχει τις ρίζες της στην Σαμανική παράδοση των Ινδιάνων της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής.

Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι για το πως εμφανίστηκαν στην ινδιάνικη παράδοση. Ο πιο γνωστός αναφέρει ότι ένας ηλικιωμένος αρχηγός της Φυλής Λακότα Σιου, βρέθηκε σε ένα ψηλό βουνό κh αι είχε ένα όραμα.  Εμφανίστηκς ο Ικτόμι, πνέυμα σοφίας, με τη μορφή αράχνης.  Καθώς μιλούσε στον αρχηγό της φυλής, ύφαινε έναν ιστό.  Όταν τον τελείωσε του τον έδωσε και του είπε: “ Αυτός ο ιστός είναι ένας τέλειος κύκλος με μια τρύπα στην μέση.  Αυτός ο ιστός θα παγιδέψει όλα τα ευχάριστα όνειρα, ενώ τα άσχημα θα φύγουν από αυτήν την τρύπα.  Χρησιμοποίησε τον εσύ και η φυλή σου για να τους βοηθήσεις να περπατήσουν στον δρόμο της ζωής τους, μέσω της κατανόησης των ονείρων και των οραμάτων τους.  Ας γίνει για τον καθένα χωριστά ο ιστός της ζωής του”.

Πράγματι ο αρχηγός της φυλής Λακότα Σιου μετέφερε το όραμα του στους ανθρώπους της φυλής του, οι οποίοι τον κρέμασαν μέσα στα σπίτια τους ή πάνω από τα κρεβάτια τους.

Πλέον Ονειροπαγίδες κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο.  Η κατασκευή των ονειροπαγίδων με χάντρες και πούπουλα ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70, ενώ αργότερα ξεκίνησε η μαζική πώληση τους, εκτός Αμερικής, αρχικά σε όλη την Ευρώπη και αργότερα στις υπόλοιπες Ηπείρους. Αρχικά τα υλικά χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι ήταν από λυγαριά το στεφάνι και το δίχτυ ήταν τεντωμένο.

Το σίγουρο είναι πως οι ονειροπαγίδες όπως και τότε το ίδιο και τώρα τοποθετούνται πάνω από το κρεβάτι μας με σκοπό να εγκλωβιστούν τα θετικά όνειρα, ώστε όταν ξυπνήσουμε να μπορούμε να τα θυμηθούμε, να τα κατανοήσουμε και να τα ερμηνεύσουμε.

πηγή: maira.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πασχαλινά αυγά Fabergé… το σύμβολο της Τσαρικής Ρωσίας

 The Athenian Chic Μέρος της ορθόδοξης χριστανικής παράδοσης είναι τα πασχαλινά αυγά. Σε εικαστικό επίπεδο τα συναντά κανείς ως αντικείμενο δακόσμησης ή σε μορφή κοσμήματος. Μιλώντας για δακοσμητικά πασχαλινά αυγά η σκέψη όλων πάει σ’ έναν από τους κορυφαίους χρυσοχόους και κοσμηματοπώλες όλων των εποχών, τον Peter Carl Fabergé.  Η[…]

Περισσότερα »

Ονειρική γιόγκα…

Γράφει η Μαΐρα… Σε απόκρυφες Θιβετιανές διδασκαλίες, η ονειρική κατάσταση είναι γνωστή ως ο «τέταρτος χρόνος».  Πρόκειται για έναν χρόνο όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν.  Οι Θιβετιανοί βουδιστές έχουν αναπτύξει διάφορες τεχνικές, προκειμένου να ξυπνούν μέσα στο όνειρο και να αποκτούν συνείδηση του τι ονειρεύονται.  Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *