Ο. Λ. Ηρακλείου: Προετοιμασία για την κρουαζιέρα

Σύσκεψη  προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου με αφορμή την  έναρξη της  νέας τουριστικής περιόδου και στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού για την υποδοχή των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι και στην πόλη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερωθήκαν  από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού  Λιμένος Ηρακλείου, κ. Γιάννη Μπρα, για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΟΛΗ για την προώθηση της  κρουαζιέρας μέσα στο 2015 αλλά και για το 2016 αλλά και για τη συμμετοχή του ΟΛΗ στην μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Μαϊάμι, την Seatrade Cruise Shipping Miami 2015. Μάλιστα ο κ. Μπρας διαπίστωσε την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που θα εισάγουν καινοτομία και θα αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία θα αφορούν τη συνεργασία  του ΟΛΗ με τους υπόλοιπους φορείς με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών .

Κεντρικό μήνυμα στις ομιλίες όλων ήταν ότι η επιτυχής ανάδειξη μιας πόλης/νησιού σε σταθερά ανταγωνιστικό προορισμό κρουαζιέρας απαιτεί την ύπαρξη γενικότερου τουριστικού ενδιαφέροντος για την ευρύτερη περιοχή, αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές, και κυρίως άριστη συνεργασία μεταξύ πόλης-λιμανιού-τουριστικών/εμπορικών φορέων στην κατεύθυνση της επίλυσης καθημερινών & πρακτικών προβλημάτων και της ανάδειξης του λεγόμενου «τουρισμού εμπειρίας». Επιτίμησαν όμως όλοι οι συμμετέχοντες το επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του λιμανιού, του Δήμου, του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας τόσο στην διαχείριση της καθημερινότητας, όσο και στην προώθηση κοινών δράσεων με επίκεντρο την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας & εναλλακτικών μορφών ενημέρωσης στην ανάδειξη των ιστορικών-πολιτιστικών μνημείων και στην υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και εξήραν την αποτελεσματικότητα της διοίκησης του λιμανιού του Ηρακλείου σε αυτό τον τομέα.

Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν μικρότερες κατά περίπτωση συσκέψεις για εξειδίκευση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών όπως το θέμα του παρκινγκ των τουριστικών λεωφορείων, η συνεργασία μεταξύ Δήμου, Ο.Λ.Η. και Αρχαιολογίας για τις έξυπνες σημάνσεις μέσα στην πόλη κ.τ.λ.

Περισσότεροι από είκοσι φορείς συμμετείχαν στην σύσκεψη μεταξύ άλλων  η Περιφέρεια Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου, εκπρόσωπος ΕΟΤ Ηρακλείου, 13ης ΕΒΑ Ηρακλείου, Τροχαίας Ηρακλείου, Τουριστικής αστυνομίας, Κ.Λ.Η., Εμπορικού Συλλόγου, Εμπορικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων, Συλλόγου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών επιβ.αυτ. Ταξί Ηρακλείου, σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Θήρας, ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου, συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών λεωφορείων, σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων και open bus και Συλλόγου Επισιτισμού & Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να  υπάρξει κοινό μέτωπο από όλους τους φορείς στα πλαίσια της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ιδιαίτερα αυτού της κρουαζιέρας και προσφοράς  στους επισκέπτες μας  υψηλού επιπέδου παροχής υπηρεσιών και φιλοξενίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προϋπολογισμός: Τρύπα 4,1 δισ. στα έσοδα στο 8μηνο

Σε πάνω από 4,15 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε η υστέρηση στα έσοδα το πρώτο 8μηνο του 2015. Οι καθαρές εισροές στα δημόσια ταμεία έως το τέλος Αυγούστου ανήλθαν σε 30,77 δισεκ. ευρώ, ήτοι σχεδόν 12% κάτω του στόχου.  Εκτός στόχου, κατά 250 εκατομμύρια ευρώ, βρέθηκαν και οι επιστροφές, οι οποίες στο 8μηνο διαμορφώθηκαν[…]

Περισσότερα »

Οι οφειλές του Δημοσίου (σε ιδιώτες) θα μηδενιστούν σε 12 μήνες

Οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες θα μηδενιστούν τους επόμενους 12 μήνες ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης στην έναρξη του φόρουμ «Υποστηρίζοντας την ανάπτυξη στην Ελλάδα», που διοργανώνεται από το υπουργείο Οικονομίας και την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου. Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η αποπληρωμή των χρεών του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *