Ο Τσίπρας μεταξύ «Εθνικής» και «Αριστερής» Πλατφόρμας

Του Χάρη Παυλίδη…

Ώρες αγωνίας για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και στη γωνία μια ομάδα ανθρώπων που δεν εννοούν να κατανοήσουν την αγωνιώδη έκκληση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους-γνωστές άλλωστε εδώ και καιρό- δεν μας αφορούν οι εμμονές τους και εν τέλει κάποιος θα πρέπει να τους πει ότι αποτελούν μειοψηφία ακόμα και μέσα στο κόμμα τους. Κι αυτός είναι μόνο ο πρωθυπουργός.

Φθάσαμε στο τέλος μιας βασανιστικής διαδρομής και κυριολεκτικά μια ανάσα από μια συμφωνία-επώδυνη μεν αναγκαία δε- που θα αποσοβήσει την καταστροφή της χώρας. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Ανάμεσα σε μια κακή και μια καταστροφική επιλογή, είναι προφανής η απάντηση». Προφανείς, όμως, είναι και οι προθέσεις αυτών των ανθρώπων που επιμένουν να βάζουν τις απόψεις τους πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς. Μπορεί εμμέσως να άφησε να εννοηθεί ότι αν χαθεί η δεδηλωμένη θα παραιτηθεί, αλλά αυτό θα έκανε στη θέση του κάθε ηγέτης που αποφάσιζε να σηκώσει το βάρος μιας μεγάλης και ιστορικής απόφασης. Και είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών του. Έχει αποφασίσει να ηγηθεί μιας «Εθνικής Πλατφόρμας» παρά να παραδώσει τη χώρα στην «Αριστερή Πλατφόρμα».

Προφανώς όλοι οφείλουν να στηρίξουν τον πρωθυπουργό και κυρίως το κόμμα του. Αν, όμως, κάποιοι βουλευτές επιμείνουν στη ρήξη, ο Αλέξης Τσίπρας θα πράξει με γνώμονα τη σωτηρία της Ελλάδας. Τώρα που κάνει το σωστό, αυτό που συνάδει με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει λογαριασμό σε μια από τις συνιστώσες του, έστω κι αν αυτή είναι η ισχυρότερη. Λογαριασμό θα δώσει στην ιστορία, κι ελπίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρισάγιο στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Του Θ.  Ασβεστόπουλου… Τρισάγιο στον ανδριάντα του Παλαιών Πατρών Γερμανού επί της Γρηγορίου Λαμπράκη και Σωτήρος στο Πασαλιμάνι, απέναντι από το κτίριο του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, πραγματοποίησε το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς «Η Αγία Λαύρα». Το τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κερύνειας κ.[…]

Περισσότερα »

Γιατί οι Κεντροαριστεροί επιλέγουν πρώτη φορά Αριστερά

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας φαίνεται πως θα έχουμε κυβέρνηση Αριστεράς και μάλιστα Ριζοσπαστικής όπως υποδηλώνει η ονομασία του κόμματος και όπως πιστά τονίζει ο διεθνής Τύπος επιμένοντας να μεταφράζουν κατά λέξη το ακρωνύμιο, με έμφαση στο…Radical. Πόσο Αριστεροί όμως νιώθουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ; Από πού «ήρθαν»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *