Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 FM | Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

Πειραιάς Κανάλι Ένα 90,4 FM | Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά

Ο Τσίπρας μεταξύ «Εθνικής» και «Αριστερής» Πλατφόρμας

Του Χάρη Παυλίδη…

Ώρες αγωνίας για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και στη γωνία μια ομάδα ανθρώπων που δεν εννοούν να κατανοήσουν την αγωνιώδη έκκληση του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις τους-γνωστές άλλωστε εδώ και καιρό- δεν μας αφορούν οι εμμονές τους και εν τέλει κάποιος θα πρέπει να τους πει ότι αποτελούν μειοψηφία ακόμα και μέσα στο κόμμα τους. Κι αυτός είναι μόνο ο πρωθυπουργός.

Φθάσαμε στο τέλος μιας βασανιστικής διαδρομής και κυριολεκτικά μια ανάσα από μια συμφωνία-επώδυνη μεν αναγκαία δε- που θα αποσοβήσει την καταστροφή της χώρας. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Ανάμεσα σε μια κακή και μια καταστροφική επιλογή, είναι προφανής η απάντηση». Προφανείς, όμως, είναι και οι προθέσεις αυτών των ανθρώπων που επιμένουν να βάζουν τις απόψεις τους πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Εκτιμώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς. Μπορεί εμμέσως να άφησε να εννοηθεί ότι αν χαθεί η δεδηλωμένη θα παραιτηθεί, αλλά αυτό θα έκανε στη θέση του κάθε ηγέτης που αποφάσιζε να σηκώσει το βάρος μιας μεγάλης και ιστορικής απόφασης. Και είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών του. Έχει αποφασίσει να ηγηθεί μιας «Εθνικής Πλατφόρμας» παρά να παραδώσει τη χώρα στην «Αριστερή Πλατφόρμα».

Προφανώς όλοι οφείλουν να στηρίξουν τον πρωθυπουργό και κυρίως το κόμμα του. Αν, όμως, κάποιοι βουλευτές επιμείνουν στη ρήξη, ο Αλέξης Τσίπρας θα πράξει με γνώμονα τη σωτηρία της Ελλάδας. Τώρα που κάνει το σωστό, αυτό που συνάδει με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει λογαριασμό σε μια από τις συνιστώσες του, έστω κι αν αυτή είναι η ισχυρότερη. Λογαριασμό θα δώσει στην ιστορία, κι ελπίζω ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Σόνια Θεοδωρίδου για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Φύτρα… Για την αφύπνιση των συνειδήσεων και τον επηρεασμό της Βρετανικής κοινής γνώμης ως προς την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού κινήματος «Beautiful Greece» που έχει ιδρύσει με τον σύζυγό της, διακεκριμένο μαέστρο Θεόδωρο[…]

Περισσότερα »

Ευχές από τη Ομάδα Δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ

Η ομάδα δημοσιογραφίας της Ε.ΨΥ.ΜΕ και οι εκπαιδευόμενοί  της σας εύχονται Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά. Ευχόμαστε να είναι καλός ο καινούργιος χρόνος και να διαβάζουν όλο και περισσότεροι τα άρθρα που στέλνουμε στην εφημερίδα «Η Φωνή των Πειραιωτών» και στην ιστοσελίδα www.kanaliena.gr. Ελπίζουμε τις ημέρες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *