Παραδοσιακές εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» στον Πειραιά, παραβρέθηκε το Σάβαβτο στην πλατεία Κοραή, σε μια μεγάλη γιορτή για την παράδοση, όπου τα  μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Κεφαλληνίων και Ιθακησίων, της Ένωσης Γυναικών Κρήτης,της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»και της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», ξεδίπλωσαν την ιστορία του κάθε τόπου, με τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς τους.   

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μώραλης, τόνισε: «Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», είχαμε 60 εκδηλώσεις, ήταν εδώ, οι σύλλογοι του Πειραιά, είδαμε ωραία χορευτικά, ακούσαμε ωραία τραγούδια. Να ευχαριστήσω και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τους Κεφαλληνίους και τους Ιθακήσιους, τον Σύλλογο Γυναικών Κρήτης και Αιγαίου και την Ένωση  Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» για τη συμμετοχή τους. Είναι στο πλαίσιο της μεγάλης συμμετοχής που είχαμε από φορείς της πόλης και συλλόγους. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Νομίζω ότι όσοι είδαμε αυτό το πρόγραμμα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, περάσαμε καλά και εύχομαι να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν στην πόλη».

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πειραιά παραβρέθηκε στη Φρεαττύδα, όπου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», όπου μέλη της τραγούδησαν έντεχνα και ριζίτικα τραγούδια και χόρεψαν κρητικούς χορούς. Ακολούθησε συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Κακλέας: Η Λυών θα ωχριά  μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… «Πόσο καιρό έχεις να κοιμηθείς, μ΄όλο αυτό το πρόγραμμα που ετοίμασες Νίκο; Σε λίγο καιρό, αν συνεχίσεις έτσι, η Λυών  θα ωχριά  μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο!»  είπε ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας  στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκο Διαμαντή κατά τη διάρκεια της χθεσινής[…]

Περισσότερα »

ΛτΑ: Το Λιμάνι του Πειραιά μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο

Με αποκλειστικό θέμα την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά,  το «Λιμάνι της Αγωνίας» συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του, στο Στέκι του ΛτΑ.  Στη διάρκεια της πολύωρης, μαζικής συνέλευσης, έγινε λεπτομερής ενημέρωση για το μεγαλύτερο μεικτό λιμάνι της Ευρώπης και τις πολλαπλές υπηρεσίες του -ακτοπλοΐα, κρουαζιέρα,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *