Παραδοσιακές εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015»

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» στον Πειραιά, παραβρέθηκε το Σάβαβτο στην πλατεία Κοραή, σε μια μεγάλη γιορτή για την παράδοση, όπου τα  μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Κεφαλληνίων και Ιθακησίων, της Ένωσης Γυναικών Κρήτης,της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»και της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», ξεδίπλωσαν την ιστορία του κάθε τόπου, με τη μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς τους.   

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Μώραλης, τόνισε: «Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», είχαμε 60 εκδηλώσεις, ήταν εδώ, οι σύλλογοι του Πειραιά, είδαμε ωραία χορευτικά, ακούσαμε ωραία τραγούδια. Να ευχαριστήσω και την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και τους Κεφαλληνίους και τους Ιθακήσιους, τον Σύλλογο Γυναικών Κρήτης και Αιγαίου και την Ένωση  Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» για τη συμμετοχή τους. Είναι στο πλαίσιο της μεγάλης συμμετοχής που είχαμε από φορείς της πόλης και συλλόγους. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Νομίζω ότι όσοι είδαμε αυτό το πρόγραμμα στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, περάσαμε καλά και εύχομαι να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν στην πόλη».

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Πειραιά παραβρέθηκε στη Φρεαττύδα, όπου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Μάχη της Κρήτης από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», όπου μέλη της τραγούδησαν έντεχνα και ριζίτικα τραγούδια και χόρεψαν κρητικούς χορούς. Ακολούθησε συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Πειραιά: Δωρεάν μαστογραφία για οικονομικά αδύναμους δημότες

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες προσφέρει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Πειραιά με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, σε συνεργασία με ΚΕΔΕ και Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγεία (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας ELPEN Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see[…]

Περισσότερα »

«Μεγάλη μου αγάπη» με Νίκο Γέμελο και Νίκο Κατσιούρα

Με την κούπα του 58ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης στο στούντιο μεταδόθηκε η εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Λίγες μόλις ώρες μετά το νέο ερυθρόλευκο θρίαμβο ο προπονητής της κολυμβητικής ομάδας, Νίκος Γέμελος φιλοξενήθηκε από τη «Μεγάλη μου αγάπη» όπως επίσης και ο team manager της ομάδας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *