Προσπαθώντας να παραπέμψω επώνυμους, βρίσκω τείχο

Για προστασία επωνύμων από τους ελέγχους που διενεργεί έκανε λόγο ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων του 2013.

«Υπάρχει όντως μια τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά και άλλα. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;» αναρωτήθηκε, απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα.

«Λέω το παράπονό μου. Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους, βρίσκω ένα τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Δρίτσας έκανε λόγο για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επώνυμους».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής πολλοί βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Ρακιντζή να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα επωνύμων για τους οποίους συνάντησε το «τείχος προστασίας».

Ο Λέανδρος Ρακιντζής ανέφερε ένα νόμο που απαλλάσσει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ από την ευθύνη για τις αποφάσεις τους, λέγοντας: «Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω».

Κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.

«Υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο κάπου αλλού στο δημόσιο, όπου έχει ασκηθεί σε κάποιον δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και εκείνος να παραμένει στη θέση του;» ρώτησε και ο κ. Ρακιντζής απάντησε πως δεν είναι θέμα που ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται πάντα.

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Βαρουφάκης: Θέμα ηθικής η επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης, προκειμένου να τις ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την επαναπρόσληψή τους. «Η διευθέτηση του ζητήματος για τις καθαρίστριες είναι θέμα ηθικής και συμβολικής σημασίας» τόνισε ο Γ.  Βαρουφάκης. Bio Latest Posts Μπαρδούνιας[…]

Περισσότερα »

Έβρος: Σε επαγρύπνησηγια το ενδεχόμενο πλημμύρας

Σε επιφυλακή παραμένουν οι υπηρεσίες της Π. Ενότητας Έβρου για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, η στάθμη των νερών του οποίου βρέθηκε πάνω από το όριο συναγερμού. «Η πρόληψη είναι κυριότερη και σημαντικότερη από την αντιμετώπιση. Πόσο μάλλον όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε φυσικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *