Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

«Σαν τα βασανιστήρια της CIA και η τρόικα…»

Με τα βασανιστήρια της CIA συγκρίνει τις ενέργειες της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επιμένει στο αίτημά του για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Και στη CIA υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη θέλησή τους στο waterboarding και οι οποίοι για αυτό τον λόγο βρέθηκαν σε τρομακτικό ηθικό δίλημμα» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Ο καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το τωρινό βάρος χρέους. Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις λέξεις «κούρεμα χρέους».
Στην πραγματικότητα όμως αυτό θα ήταν καλύτερο και στο τέλος για τους πιστωτές μάλιστα και οικονομικότερο από ό,τι μια επιμήκυνση των δανείων» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να προσελκύσει επενδύσεις»

Την ανάγκη να υπάρξει μία κυβέρνηση που μπορεί να εξασφαλίσει πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, να απελευθερώσει τις δυνάμεις του υγιούς «επιχειρείν» και να καταφέρει να προσελκύσει στη χώρα μας εκείνες τις επενδύσεις που θα καταφέρουν οριστικά να της επιτρέψουν να αφήσει πίσω την περίοδο των μνημονίων, επεσήμανε, σε δήλωσή του, ο[…]

Περισσότερα »

Στ. Θεοδωράκης: Ισχυρό Ποτάμι για την «επόμενη μέρα»

Την εκλογική ενίσχυση του Ποταμιού, ώστε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις ζήτησε από την Πάτρα ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Η δική μας πρόταση είναι πολύ ξεκάθαρη. Το Ποτάμι διεκδικεί να παίξει πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *