«Σαν τα βασανιστήρια της CIA και η τρόικα…»

Με τα βασανιστήρια της CIA συγκρίνει τις ενέργειες της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επιμένει στο αίτημά του για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Και στη CIA υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη θέλησή τους στο waterboarding και οι οποίοι για αυτό τον λόγο βρέθηκαν σε τρομακτικό ηθικό δίλημμα» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Ο καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το τωρινό βάρος χρέους. Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις λέξεις «κούρεμα χρέους».
Στην πραγματικότητα όμως αυτό θα ήταν καλύτερο και στο τέλος για τους πιστωτές μάλιστα και οικονομικότερο από ό,τι μια επιμήκυνση των δανείων» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διλήμματα με φόντο τις εθνικές εκλογές από τον Ε. Βενιζέλο

Της Κατερίνας Πρίφτη…   Τη διλημματική…τακτική επέλεξε για μια ακόμη φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ως την πλέον ολέθρια «επιλογή» για τη χώρα και το «έθνος» το οποίο επικαλέστηκε κατ’ επανάληψη. Με δεδομένο όμως και ο ίδιος δεν φάνηκε βέβαιος – παρά τη δήλωση περί[…]

Περισσότερα »

Βουλή: Εγκρίθηκε το Ν/Σ με τις ελληνικές προτάσεις

Μετά από ώρες παρασκηνίου αλλά και πολλών διαπραγματεύσεων τελικά η κυβέρνηση έλαβε την εντολή εξουσιοδότησης για διαπραγμάτευση βάσει της πρότασης που κατέθεσε στους Θεσμούς, κερδίζοντας μια αμφισβητούμενη μάχη στα όρια του χαρακτηρισμού Πύρρειο νίκη τελικά αφού δεν συγκέντρωσε τις 151 κυβερνητικές ψήφους (υπήρξαν 2 κατά, 8 παρών και 7 απουσίες[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *