«Σαν τα βασανιστήρια της CIA και η τρόικα…»

Με τα βασανιστήρια της CIA συγκρίνει τις ενέργειες της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και επιμένει στο αίτημά του για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

«Και στη CIA υπήρξαν πολύ καλοί άνθρωποι, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στη θέλησή τους στο waterboarding και οι οποίοι για αυτό τον λόγο βρέθηκαν σε τρομακτικό ηθικό δίλημμα» δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο.

«Ο καθένας γνωρίζει ότι η Ελλάδα χωρίς ένα νέο συμβόλαιο δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει το τωρινό βάρος χρέους. Καταλαβαίνω ότι η γερμανική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει τις λέξεις «κούρεμα χρέους».
Στην πραγματικότητα όμως αυτό θα ήταν καλύτερο και στο τέλος για τους πιστωτές μάλιστα και οικονομικότερο από ό,τι μια επιμήκυνση των δανείων» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Γκάζια» Τσίπρα στο ΔΝΤ – Υπουργικό για την ανάπτυξη

Με εισήγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζεται το σχέδιο για την «αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική οικονομία» που συγκρότησε ομάδα κυβερνητικών στελεχών, υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται να συγκεντρώσει η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για την πορεία της αξιολόγησης και τις παράλογες, σύμφωνα[…]

Περισσότερα »

Αποκλείει νέα μέτρα το 2018 και το 2019 ο Δ. Τζανακόπουλος

Δεν υπάρχει ζήτημα νέων μέτρων για το 2019 – 2020, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς για σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ. «Δεν είδα στη σχετική συνέντευξη να γίνεται λόγος για μέτρα το 2018», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο Βίζερ έκανε λόγο για τις διαφορετικές εκτιμήσεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *