Σε λίγες μέρες τελειώνει το πρόβλημα της Ειδομένης

«Το πρόβλημα της Ειδομένης θα πάψει να υπάρχει όταν καταφέρουμε να βάλουμε τάξη, όπως έγινε και στη Λέσβο, και στον Πειραιά και μέσα σε λίγες μέρες τελειώνει το πρόβλημα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου και Γιώργου Γεωργαντά.

«Κάτι αλλάζει σταδιακά και με τάξη» είπε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε ότι, «χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει να ωριμάσει η απελπισία και να δώσουμε μορφή στο χάος», τόνισε ο κ. Μουζάλας ενώ τόνισε, ότι σχεδιασμός γίνεται σε διεθνές επίπεδο με τις αστυνομίες και τις υπηρεσίες μετανάστευσης των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, «ώστε να μην έχουμε αιματοχυσίες που δεν βοηθούν κανένα», όπως ανέφερε, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση στις «μεγάλες προσπάθειες που γίνονται».
Συνεχίζοντας σημείωσε ότι, μέσα σε 31 μέρες δημιουργήθηκαν 35.000 θέσεις φιλοξενίας και σύντομα θα δημιουργηθούν άλλες 20.000 θέσεις φιλοξενίας.
«Από 35 έως 40 καταυλισμούς θα οδηγηθούμε σε 15 έως 20», είπε ο κ. Μουζάλας και διευκρίνισε ότι θα καταγραφούν όλοι οι φιλοξενούμενοι και ο καθένας θα πάρει το νομικό καθεστώς που δικαιούται.
Σε ότι αφορά τα προβλήματα στη σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης είπε ότι «θα ανοίγει και θα κλείνει αλλά κάποια στιγμή θα ανοίξει οριστικά» ενώ ανέφερε ως παράδειγμα το Καλαί που αποτελεί την κύρια εμπορική σύνδεση της Αγγλίας με τη Γαλλία και το οποίο «για επτά χρόνια άνοιγε και έκλεινε» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Επιτροπής είπε ότι ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο στην Ελλάδα, αναγνώρισε όμως ότι «υπάρχει σκάρτο υλικό το οποίο δεν βοηθάει ή βοηθάει εκ του πονηρού».
Πρόσθεσε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργείται πλήρες αρχείο καταγραφής των οργανώσεων αυτών.
Σε ότι αφορά την χρηματοδότησή τους είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε αρχικά να δοθούν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό κράτος, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό δεν έγινε εφικτό. Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα τα χρήματα θα δοθούν μόνο σε οκτώ διεθνώς αναγνωρισμένες ΜΚΟ ενώ συμφωνήθηκε το 50% προσλήψεων και το 60% των αγορών για προμήθειες να γίνουν από την Ελλάδα.
Τέλος ο κ. Μουζάλας εξήρε τη στάση του «μακεδονίτικου λαού», στην Ειδομένη και το Κιλκίς, λέγοντας «ότι υπέστη ένα μεγάλο μέρος του βάρους και τίποτε από τη δόξα, όπως οι νησιώτες» ενώ εξήρε επίσης το ρόλο του στρατού και υποσχέθηκε να ενισχυθεί η παρουσία του στρατού και στο νομό του Κιλκίς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, αμφότερα γενικής Παιδείας, εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα). Τα θέματα στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ) με το ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ Σύστημα Τα θέματα στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ (ΕΣΠΕΡΙΝΑ) με το ΠΑΛΑΙΟ και ΝΕΟ Σύστημα[…]

Περισσότερα »

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους εννέα Τούρκους

Βαρύτατες ποινικές διώξεις βαραίνουν πλέον τους εννέα συλληφθέντες τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Τα εννέα άτομα, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, καθώς φέρονται να συμμετείχαν στο επαναστατικό λαϊκό απελευθερωτικό κόμμα και στόχευαν στην επίθεση κατά του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *