Συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας διαβλέπει το Blomberg

Η Ελλάδα και η Γερμανία επιδιώκουν μία συμφωνία για τους όρους με τους οποίους θα συνεχιστεί η βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς και οι δύο πλευρές διαμηνύουν την επιθυμία για συμβιβασμό, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Γερμανία δεν θα επιμείνει να συνεχισθεί το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με όλα τα στοιχεία του, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο Γερμανούς αξιωματούχους. Εφόσον επιμηκυνθεί το πρόγραμμα, σημείωσαν οι αξιωματούχοι, η Γερμανία θα είναι ανοικτή να συζητήσει για το μέγεθος των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων και για τους όρους πώλησης δημόσιας περιουσίας.

H βελτίωση στην είσπραξη των φόρων και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει τη γερμανική στήριξη και η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις, δήλωσαν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Από την πλευρά της, η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεσμευθεί για την επίτευξη πρωτογενών δημοσιονομικών πλεονασμάτων, εφόσον αυτά είναι μικρότερα από το 4% του ΑΕΠ που προβλέπονται σήμερα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να κάνει συμβιβασμό όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ένας αξιωματούχος, σημειώνει το Bloomberg.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΥΠΕΘΑ: Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η Ν.Δ.

«Μεσάζοντες, πλαστά έγγραφα, λαθρέμπορους, offshore και αδήλωτα πόθεν έσχες έχει μόνο η Νέα Δημοκρατία» απαντά το Υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση της Ν.Δ. ότι με την απόφασή της η Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής αναγνωρίζει την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση «Σαουδική Αραβία». «Μέσα στον πανικό της αντί να απολογηθεί επαναφέρει την υπόθεση[…]

Περισσότερα »

Στα σκαριά σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην Ε.Ε.

Ο Αλέξης Τσίπρας, η Σκα Κέλλερ, ο Πολ Μανιέτ και ο Μπενουά Αμόν θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τετάρτη (21 Ιουνίου) η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus)* του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Τhe Missing Scenario – Αn Alternative for Europeans» (Το σενάριο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *