A. Τσίπρας: «Δεν υπάρχει θέμα Μπαλτάκου υπάρχει θέμα Σαμαρά»

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό για την υπόθεση Μπαλτάκου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το ζήτημα βαρύνει τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρα εξαιτίας της «σχέσης του στενού του περιβάλλοντος» με την ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή.

Ο πρωθυπουργός «δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι δώσει εξηγήσεις στη Βουλή», τόνισε ο Αλ.Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε τα παραπάνω σχόλια μετά τη συνάντησή του με τον κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη.

Όσον αφορά την ίδια την συνάντηση και τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο Αλ.Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για «δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό, που για μας δεν είναι άλλη από την προοπτική μιας δικοινοτικής, διζωνικής, ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας, με μία κυριότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς τρίτους εγγυητές και χωρίς ξένα στρατεύματα».

«Επισημάναμε, βεβαίως, στον πρόεδρο και τις ανησυχίες μας, δεδομένου ότι και η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή, η οικονομική κρίση σοβεί. Ως εκ τούτου, θεωρούμε πολύ πιθανόν ορισμένοι να νομίζουν πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο πίεσης για την επιβολή άδικων επιλογών» είπε ο Αλ.Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό, και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι αποδεκτό, ούτε από τον κυπριακό λαό, βεβαίως, ούτε κι από την Ελλάδα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις φημολογούμενες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση, εκ μέρους της Τουρκίας, για το Άνοιγμα των Κεφαλαίων 23, 24, 5, 8 και 19, για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, απάντησε πως «σε αυτή τη φάση πρέπει να γίνουν πολύ προσεκτικά βήματα».

«Οι πιέσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Δεν είναι ώρα η ελληνική πλευρά να κάνει κινήσεις χωρίς συνεννόηση μάλιστα με την κυπριακή, πολύ περισσότερο όταν είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες που θα επικαθορίσουν το πλαίσιο της επικείμενης λύσης. Συνεπώς, πιστεύουμε ότι κάθε τέτοια κίνηση θα ήτανε άκαιρη» τόνισε.
Πηγή: tovima.gr

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Moody’s: Aρνητικό πιστωτικό γεγονός οι εκλογές

Αρνητικό πιστωτικό (credit negative) γεγονός, που θέτει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του μνημονίου, χαρακτηρίζει τις πρόωρες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα περιορίζουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και αυξάνουν τα ρίσκα ρευστότητας και χρηματοδότησης για[…]

Περισσότερα »

Ουάσιγκτον προς Αθήνα: «Θα αποτρέψουμε σύρραξη στο Aιγαίο»

«Ήσυχο κεφάλι» για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης με την Tουρκία, «γρίφος» όμως και ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα για τη στήριξη στην οικονομία και την ενεργειακή συνεργασία, είναι τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν για τη χώρα μας με βάση την αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων που έχει εκπέμψει με διάφορους τρόπους η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *