Τσίπρας: Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται ότι χρειάζεται βιώσιμη λύση

Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την γεφύρωση των διαφορών που έχουν απομείνει.

«Είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον πρόεδρο Γιούνκερ αλλά και με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μας. Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα όπως πάντα. Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές και να προχωρήσουμε σε μία λύση το επόμενο διάστημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσουμε μία λύση βιώσιμη. Να δώσουμε μία λύση και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή με ασφάλεια στην ανάπτυξη και με χρέος βιώσιμο. Σε μία προοπτική που θα δώσει ασφάλεια και σταθερότητα ξανά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κ. Καραμανλής: «Εξαιρετική η υποψηφιότητα Δήμα»

Θετική υπήρξε η αντίδραση του πρ. πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στ. Δήμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής φέρεται να αντέδρασε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την επιλογή του κ. Σταύρου Δήμα, χαρακτηρίζοντάς ως «εξαιρετική» την υποψηφιότητα του πρώην Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν,[…]

Περισσότερα »

Διπολισμός… Άλλο είναι να ξυπνάς από τον εφιάλτη και άλλο είναι να ζεις σε αυτόν

Του Χάρη Παυλίδη… Φαντασθείτε την κυβέρνηση ως άτομο που αντιμετωπίζει στρεσογόνες καταστάσεις που αδυνατεί να διαχειριστεί. Συγχρόνως εμφανίζει συμπτώματα διχασμού προσωπικότητας. Για να μη το κουράζουμε ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον αν έβλεπε το ελληνικό δίδυμο αντί της νουβέλας Τζέκιλ και Χάιντ, που είχε βασιστεί σ” έναν εφιάλτη, θα είχε γράψει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *