Φ. Κουβέλης: «Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει αποζημιώσεις»

O πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο γραμματέας της ΚΕ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκαν την Τρίτη με παραγωγικούς και εξαγωγικούς φορείς του ροδάκινου από την Μακεδονία. Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί έως τώρα, από την ΔΗΜΑΡ, η οποία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στις συσκέψεις των παραγωγικών φορέων στις πληγείσες περιοχές. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις επιπτώσεις στις εξαγωγές και στις θέσεις απασχόλησης και επισήμαναν την ανάγκη συνέχισης των παρεμβάσεων για την επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης δήλωσε: «Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι απαιτείται άμεσα ένα σχέδιο διαχείρισης της κρίσης. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα κανένας συνολικός σχεδιασμός δεν υπάρχει από την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε επιπρόσθετη καθυστέρηση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για τους παραγωγούς και την ελληνική αγροτική οικονομία.

Η κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας αποζημιώσεων με κοινοτικούς πόρους. Η Ε.Ε., μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, μπορεί να διαθέσει αρχικά 420 εκ. ευρώ, τα οποία έχει ως αποθεματικό ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις κρίσεων. Παρόλα αυτά, χθες ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να διατεθούν μόλις 125 εκ. ευρώ για όλη την Ευρώπη και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των προϊόντων τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια. Αναγκαίες είναι, επίσης, οι χρηματοδοτικές διευκολύνσεις για τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται, καθώς και στοχευμένα μέτρα για όλη την εφοδιαστική αλυσίδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοικτοί λογαριασμοί με Τσίπρα και… εσωτερικό έχει ο Μητσοτάκης

Η μάχη στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο και οι αλλαγές εσωτερικού στη Νέα Δημοκρατία. Δύο παράλληλα ανοικτά μέτωπα έχει ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Αφενός και κυρίως αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του καθώς τα επόμενα 24ώρα αναμένεται η πολιτική αναμέτρηση στη Βουλή για[…]

Περισσότερα »

«Η πρώτη λαίλαπα στο «Ντυνάν» ακούει στο όνομα Λοβέρδος»

Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, εξάρσεις και… εξυπνακισμούς ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, συνέχισε  την κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας. Ο κ. Μαρτίνης επανέλαβε ότι δεν του είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *