Α.Τσίπρας: “Θα είμαστε στη διαπραγμάτευση και τη Δευτέρα”

Related posts

Τη δέσμευση του προσωπικά στην ανάληψη πρωτοβουλίας για εξεύρεση λύσης, αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία της Κυριακής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε νέο μήνυμα που απηύθυνε πριν από λίγο προς τον ελληνικό λαό.

Διευκρινίζοντας κατηγορηματικά ότι το «Όχι» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών, κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς των «σειρήνων της καταστροφής» που ζητούν από το λαό να γίνει συνένοχος του Μνημονίου λέγοντας «ναι» σε όλα.  «Την Κυριακή επιλέγουμε αν θα αποδεχτούμε τη συμφωνία ή μία βιώσιμη λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από την ευρωζώνη.

Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι «παραμένουμε στο τραπέζι και θα παραμείνουμε μέχρι τέλους, θα είμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα». ενώ ανέφερε μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, ήδη έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος.

Τόνισε δε ότι αν υπάρξει θετική κατάληξη του Eurogroup «θα ανταποκριθούμε άμεσα». Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι απαράδεκτο σε αυτήν την Ευρώπη να έχουμε εικόνες ντροπής με κλειστές τράπεζες, ενώ καταλόγισε στους Ευρωπαίους ότι έκλεισαν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση δίνει τον λόγο στο λαό.

Ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δόθηκε τελεσίγραφο για την εφαρμογή των εκκρεμοτήτων του μνημονίου, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να διατηρηθούν μισθοί και συντάξεις σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.