“Θα αξιοποιήσουμε το δημοψήφισμα για ενημέρωση του λαού”

Related posts

«Θα αξιοποιήσουμε το δημοψήφισμα για πλατιά ενημέρωση του λαού ώστε να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε αμφισβήτηση της Ε.Ε.» τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους «να κλείσουν τ’ αυτιά στις σειρήνες του συστήματος να μην τον τρομοκρατήσουν και να τον εγκλωβίσουν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών «καρμανιόλα» και την πρόταση της κυβέρνησης «λαιμητόμος» ζητώντας από τον λαό να πει ένα «μεγάλο Όχι» και στις δύο προτάσεις κι ένα «μεγάλο Ναι» στην πραγματική ρήξη, δηλαδή την αποδέσμευση από την Ε.Ε., την κατάργηση των μνημονίων και την μονομερή διαγραφή του χρέους.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα καλεί τον λαό «να γίνει συνυπεύθυνος σε μια πολιτική που θα επιδεινώσει περισσότερο την θέση του». Ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση εντός Ε.Ε. δεν έχει νόημα προς όφελος του λαού» παρατηρώντας ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να αλλάξει κι επισημαίνοντας ότι «όποια κατάληξη κι αν έχει η διαπραγμάτευση τον λογαριασμό θα τον πληρώσει ο λαός».

Next Post

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 365

Μ.Ε.Θ.Ε.