Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Συνάντηση Στ. Κοντονή με τον Αυστριακό ομόλογό του

Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης ήταν το κεντρικό θέμα της σημερινής επίσκεψης του Αυστριακού υπουργού Δικαιοσύνης, Dr. Wolfgang Brandstetter στον Έλληνα ομόλογό του, Στ. Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τις μεταναστευτικές ροές.
Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και αλληλοενημερώθηκαν επί του νομοθετικού έργου των δύο χωρών στον τομέα της Δικαιοσύνης και των φυλακών, ενώ ο κ. Brandstetter έδειξε ενδιαφέρον για την ελληνική νομοθεσία στον τομέα των κρατουμένων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε την συνάντηση «εποικοδομητική, από όλες τις απόψεις» και πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Αυστριακό συνάδελφό του, θέματα που άπτονται της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων στον τομέα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών των θεμάτων, όπως είπε, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές, καθώς και οι εναλλακτικές μορφές κράτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΗΠΑ: Να συνεργαστείτε με τους εταίρους σας και με το ΔΝΤ

Στη σημασία της συνεργασίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και με το ΔΝΤ αναφέρθηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέηβιντ Πηρς με αφορμή τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί[…]

Περισσότερα »

“Δεν θα ψηφίσω οποιοδήποτε νομοθέτημα…”

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε στην συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του έργου της η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπουλου, και προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιοδήποτε νομοθέτημα υποστηρίζει τη μνημονιακή πολιτική. Απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου αρνήθηκε ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία, λέγοντας ότι εκείνη δεν συνηθίζει να μιλά ούτε με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *