Συνάντηση Στ. Κοντονή με τον Αυστριακό ομόλογό του

Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης ήταν το κεντρικό θέμα της σημερινής επίσκεψης του Αυστριακού υπουργού Δικαιοσύνης, Dr. Wolfgang Brandstetter στον Έλληνα ομόλογό του, Στ. Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τις μεταναστευτικές ροές.
Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και αλληλοενημερώθηκαν επί του νομοθετικού έργου των δύο χωρών στον τομέα της Δικαιοσύνης και των φυλακών, ενώ ο κ. Brandstetter έδειξε ενδιαφέρον για την ελληνική νομοθεσία στον τομέα των κρατουμένων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε την συνάντηση «εποικοδομητική, από όλες τις απόψεις» και πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Αυστριακό συνάδελφό του, θέματα που άπτονται της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων στον τομέα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών των θεμάτων, όπως είπε, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές, καθώς και οι εναλλακτικές μορφές κράτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ατυπη επίσκεψη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα

Την «άτυπη» επίσκεψη του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 3 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου, Νατάσα Μπερτρό. Η κ. Μπερτρό δήλωσε ότι πρόκειται για μια  επίσκεψη κατά την οποία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει γεύμα εργασίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Bio[…]

Περισσότερα »

Έκλεισαν οι κάλπες στη ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου

Ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ. Έκλεισαν οι κάλπες στα περισσότερα τμήματα, ενώ δόθηκε μισή ώρα παράταση σε όσα τμήματα παρατηρούνται ουρές. Ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μετά τις 23:00, με τους κ.κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση, στέλνοντας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *