Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Συνάντηση Στ. Κοντονή με τον Αυστριακό ομόλογό του

Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης ήταν το κεντρικό θέμα της σημερινής επίσκεψης του Αυστριακού υπουργού Δικαιοσύνης, Dr. Wolfgang Brandstetter στον Έλληνα ομόλογό του, Στ. Κοντονή.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για τις μεταναστευτικές ροές.
Κατά την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις και αλληλοενημερώθηκαν επί του νομοθετικού έργου των δύο χωρών στον τομέα της Δικαιοσύνης και των φυλακών, ενώ ο κ. Brandstetter έδειξε ενδιαφέρον για την ελληνική νομοθεσία στον τομέα των κρατουμένων με προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε την συνάντηση «εποικοδομητική, από όλες τις απόψεις» και πρόσθεσε ότι συζήτησε με τον Αυστριακό συνάδελφό του, θέματα που άπτονται της τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων στον τομέα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης. Μεταξύ αυτών των θεμάτων, όπως είπε, είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, η βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές, καθώς και οι εναλλακτικές μορφές κράτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ατζέντα… «κανονικής κυβέρνησης» από Τσίπρα

Μακεδονικό, Κυπριακό, σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, προσέλκυση επενδύσεων από την Κίνα, προσφυγικό, μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού είναι μερικά μόνο θέματα από όσα ετοιμάζει ο πρωθυπουργός να ρίξει στην δημόσια ατζέντα, προκειμένου η κυβέρνηση να ξεφύγει από την «μονοθεματική» επικαιρότητα του Μνημονίου και το πολιτικό κόστος που αυτή επιφέρει. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ήδη[…]

Περισσότερα »

Στις 7 μ.μ. η ψηφοφορία της 17ης Δεκεμβρίου για τον ΠτΔ

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία έχει οριστεί για τις 17 Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία διεξάγεται ονομαστικά και οι βουλευτές δεν έχουν τη δυνατότητα να δικαιολογούν την ψήφο τους.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *