Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Η Deutsche Bank ξεκινά την αύξηση κεφαλαίου

Η Deutsche Bank, που θέλει να αντλήσει 8 δισεκ. ευρώ από τους μετόχους της, προέβλεψε σήμερα ότι τα έσοδα του ομίλου θα είναι σταθερά το 2017 καθώς ανακοίνωσε ένα καλό ξεκίνημα της φετινής χρονιάς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση ομολόγων.

Ωστόσο, η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας υποχώρησε περισσότερο από 3,2% στα 17,29 ευρώ αφού έδωσε χθες λεπτομέρειες για την αύξηση κεφαλαίου της και δημοσιοποίησε σήμερα την ετήσια έκθεσή της, κατά την οποία ενώ έχει μειωθεί το συνολικό ύψος των αμοιβών των εργαζομένων της, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων της δεν έχει μειωθεί σημαντικά από το 2010.

Οι μέτοχοι έχουν απογοητευθεί από το ρυθμό μείωσης του κόστους στην Deutsche Bank, η οποία ανέφερε στην έκθεσή της ότι ο αριθμός των εργαζομένων που κερδίζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ μειώθηκε περισσότερο από το ήμισυ, στους 316 το 2016. Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις τέσσερις εργαζόμενοι της Deutsche Bank έλαβαν πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν δήλωσε ότι το μέλλον διαφαίνεται καλύτερο, με οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη και υψηλότερα επιτόκια στον ορίζοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΝΤ: Ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% δεν είναι ρεαλιστικός

Η Ελλάδα μπορεί να παράξει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ σε βάθος χρόνου ισχυρίζεται το ΔΝΤ στην έκθεσή για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (DSA), εξηγώντας τους λόγους που ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν είναι ρεαλιστικός. Μετά από 7 χρόνια ύφεσης και μια μεγάλη διαρθρωτική δημοσιονομική προσαρμογή που ανήλθε[…]

Περισσότερα »

Κίνα: Η χώρα θα συνεχίσει να είναι κάτοχος χρέους της Ευρωζώνης

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα θα συνεχίσει να είναι ένας υπεύθυνος, μακροπρόθεσμος κάτοχος χρέους τηςΕυρωζώνης και πως ελπίζει ότι η ελληνική κρίση μπορεί να επιλυθεί με τον κατάλληλο τρόπο, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο. Τα σχόλια του Κινέζου πρωθυπουργού έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βέλγιο πριν από τη συνάντησή[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *