Λευκός Πύργος και Δ. Θέατρο Πειραιά… Φωτίζονται για καλό σκοπό

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι τα δύο μεγάλα ελληνικά κτίρια που θα φωτιστούν για καλό σκοπό υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος των αιμορροφιλικών ατόμων.

Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση του κοινού είναι τα πρώτα βήματα προκειμένου να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, η ασθένεια της αιμορροφιλίας, ενός σημαντικού ζητήματος υγείας που μας αφορά όλους.

Η αιμορροφιλία είναι μία σπάνια κληρονομική διαταραχή της πήξης του αίματος, εμφανίζεται από τη γέννηση του ατόμου και διαρκεί καθόλη τη ζωή του. Ουσιαστικά, πρόκειται για βλάβη στο μηχανισμό του οργανισμού για την παύση της αιμορραγίας μετά από ένα τραυματισμό αγγείου, όπου φυσιολογικά το αίμα θα έπρεπε να πήζει. Η βαρύτητα της κατάστασης του ασθενούς προέρχεται από το ποσοστό έλλειψης της πρωτεΐνης.

Αφορμή για την εν λόγω ενέργεια αποτελεί η Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας (17 Απριλίου), που θα εορταστεί όπως κάθε χρόνο με ποίκιλες δράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η συχνότητα εμφάνισης αιμορροφιλίας Α υπολογίζεται στο 1:10.000, δηλαδή 1 πάσχοντας ανά 10.000 γεννήσεις, ενώ σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 850 άτομα με αιμορροφιλία. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 33.000 από αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκόσμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Δημ. Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στη Διεθνή Ημέρας Μουσείων

Mε το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Τα τοπία των τεχνών, κλειδιά της φαντασίας» η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη  «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που έχει ως θέμα της «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».  Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τηνΤετάρτη 18 Μαϊου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως[…]

Περισσότερα »

Ομιλία Π. Αβραμίδη για τον προϋπολογισμό του Δ. Πειραιά

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 του Δήμου Πειραιά ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Παναγιώτης Αβραμίδης μεταξύ άλλων σημέιωσε:  «Την ώρα που ο σύγχρονος διεθνής τρόπος διακυβέρνησης και πολιτικής αντιπροσώπευσης υποδεικνύει και οδηγεί στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας αυτοδιοίκησης με περισσότερες αρμοδιότητες, μεγαλύτερη αυτονομία και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *