Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Σύσταση ομάδας εργασίας για την ορθή λειτουργία του συστήματος διαπίστευσης

Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με την ορθή λειτουργία του συστήματος διαπίστευσης και τυποποίησης θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας, με υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την σημερινή ψήφιση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας, στην ομάδα εργασίας θα συμμετέχουν, πέρα από τα στελέχη του υπουργείου και οι τρεις εμπλεκόμενοι φορείς (ΕΛΟΤ, Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).
Στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι: «Οι ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν το 2013 δημιούργησαν αναστάτωση στην αγορά, διότι αγνόησαν πλήρως τις προειδοποιήσεις και του ευρωπαϊκού φορέα διαπίστευσης, οι οποίες είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2012, όταν είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις της τότε κυβέρνησης για τη συγχώνευση των φορέων, με επιστολές οι οποίες αγνοήθηκαν πλήρως». Ο ίδιος συνέχισε ότι «?όλη αυτή η αναστάτωση, δεν έγινε τυχαία, έγινε γιατί ακριβώς είχε προηγηθεί μία διαδικασία διάσπασης και απαξίωσης του ΕΛΟΤ, με δημιουργία ελλειμμάτων στον οργανισμό και μέσω της ρύθμισης 2013 επιχειρήθηκε με τη συγχώνευση να καλυφθούν μέσω του ΕΣΥΔ τα ελλείμματα του ΕΛΟΤ. Ο νόμος αυτός λοιπόν του 2013, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην ίδια τη λειτουργία των συγχωνευμένων αυτών οργανισμών, αλλά ακόμα περισσότερο δημιούργησε πολύ μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, στους παραγωγούς, στους επιχειρηματίες με τον κίνδυνο αποπομπής από το ευρωπαϊκό σύστημα, κάτι που θα έχει βεβαίως τεράστιες συνέπειες για την ελληνική και εθνική οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη και Ν. Τσούκαλης

Με τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές Μαρία Γιαννακάκη στην δεύτερη περιφέρεια του Πειραιά και Νίκος Τσούκαλης στην Αχαΐα, καθώς αποδέχτηκαν να είναι υποψήφιοι στην κοινή εκλογική κάθοδο του κόμματος με την «Πράσινη Αλληλεγγύη».  Τρεις  βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις[…]

Περισσότερα »

Ν. Βούτσης: Τιμωρητική η σκληρότητα της Ε.Ε.

«H πλειοψηφία της Βουλής θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών σε μία στιγμή που υπήρχε μια πίεση στα όρια πραξικοπηματικών ενεργειών απέναντι στη χώρα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης από το περιστύλιο της Βουλής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *