Σύσταση ομάδας εργασίας για την ορθή λειτουργία του συστήματος διαπίστευσης

Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα ασχοληθεί με την ορθή λειτουργία του συστήματος διαπίστευσης και τυποποίησης θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας, με υπουργική απόφαση που θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την σημερινή ψήφιση από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας, στην ομάδα εργασίας θα συμμετέχουν, πέρα από τα στελέχη του υπουργείου και οι τρεις εμπλεκόμενοι φορείς (ΕΛΟΤ, Εθνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας και Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).
Στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι: «Οι ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν το 2013 δημιούργησαν αναστάτωση στην αγορά, διότι αγνόησαν πλήρως τις προειδοποιήσεις και του ευρωπαϊκού φορέα διαπίστευσης, οι οποίες είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2012, όταν είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις της τότε κυβέρνησης για τη συγχώνευση των φορέων, με επιστολές οι οποίες αγνοήθηκαν πλήρως». Ο ίδιος συνέχισε ότι «?όλη αυτή η αναστάτωση, δεν έγινε τυχαία, έγινε γιατί ακριβώς είχε προηγηθεί μία διαδικασία διάσπασης και απαξίωσης του ΕΛΟΤ, με δημιουργία ελλειμμάτων στον οργανισμό και μέσω της ρύθμισης 2013 επιχειρήθηκε με τη συγχώνευση να καλυφθούν μέσω του ΕΣΥΔ τα ελλείμματα του ΕΛΟΤ. Ο νόμος αυτός λοιπόν του 2013, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην ίδια τη λειτουργία των συγχωνευμένων αυτών οργανισμών, αλλά ακόμα περισσότερο δημιούργησε πολύ μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, στους παραγωγούς, στους επιχειρηματίες με τον κίνδυνο αποπομπής από το ευρωπαϊκό σύστημα, κάτι που θα έχει βεβαίως τεράστιες συνέπειες για την ελληνική και εθνική οικονομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έως την Τετάρτη αναμένεται να ορκιστεί η κυβέρνηση

Μέχρι την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Στη νέα κυβέρνηση αναμένονται να βρίσκονται οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΓιώργοςΣταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι πιθανό να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ σίγουρη είναι η διατήρηση του χαρτοφυλακίου[…]

Περισσότερα »

Γ. Βαρουφάκης: Δυνατή η επίτευξη συμφωνίας

Την εκτίμηση ότι η κατάληξη σε συμφωνία είναι δυνατή και ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μάλιστα «μέσα σε μία νύχτα», αν είναι παρούσα η Άγκελα Μέρκελ, εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild. «Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε μία νύχτα.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *