Αλέν Φινκιελκρότ: Η επιτυχία της Λε Πεν απλώς αναβάλλεται

«Η Μαρίν Λε Πεν αυτή την φορά δεν πρόκειται να κερδίσει, αλλά η επιτυχία της απλώς αναβάλλεται», δηλώνει σήμερα ο Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος Αλέν Φινκιελκρότ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Η σχετική επιτυχία της Μαρίν Λε Πεν εξαρτάται από το ότι της παρέδωσαν την λαϊκή τάξη, την μικροαστική τάξη, το έθνος, τον λαϊκό χαρακτήρα του γαλλικού κράτους και τώρα ακόμη και τον στρατηγό Ντε Γκώλ», τονίζει ο Γάλλος συγγραφέας.

«Έπρεπε να λεχθεί ξεκάθαρα ότι δεν είχε δικαίωμα να συνδεθεί με κανένα τρόπο με την κληρονομιά του γκωλικού κόμματος, διότι είναι αρχηγός μιας πολιτικής δύναμης την οποία ίδρυσαν υποστηρικτές του Πεταίν. Σήμερα, όμως, κολυμπάμε μέσα στην σύγχυση και αν συνεχίσουμε να της κάνουμε δώρα, στο τέλος θα την φέρουμε στην εξουσία», τονίζει ο Φινκιελκρότ. Προσθέτει, δε, ότι «για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, πρέπει να γίνει μια ουσιαστική επένδυση στο θέμα του πολιτισμού και να μην της επιτρέπεται να παίζει ως κυρίαρχος στο πεδίο αυτό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλία: Aποτροπή σχεδιαζόμενης τρομοκρατικής επίθεσης

Μία «νέα επίθεση» αποτράπηκε στη Γαλλία με την αντιτρομοκρατική επιχείρηση της νύκτας του Σαββάτου στο Στρασβούργο και τη Μασσαλία που επέτρεψε τη σύλληψη επτά ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ. Οι τέσσερις από τις συλλήψεις είχαν ανακοινωθεί από χθες. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό των ρόλων των[…]

Περισσότερα »

Για καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική μιλάει τώρα η Μέρκελ

«Καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική» ζητά η Καγκελάριος της Γερμανίας “Αγγελα Μέρκελ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και εντοπίζει τους τομείς στους οποίους «πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικότεροι και καλύτεροι»: ανταγωνιστικότητα, θέσεις εργασίας, αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. «Πρέπει εν τέλει να γίνουμε καλύτεροι σε ό,τι αφορά τις παροχές για τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *