Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Αλέν Φινκιελκρότ: Η επιτυχία της Λε Πεν απλώς αναβάλλεται

«Η Μαρίν Λε Πεν αυτή την φορά δεν πρόκειται να κερδίσει, αλλά η επιτυχία της απλώς αναβάλλεται», δηλώνει σήμερα ο Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος Αλέν Φινκιελκρότ σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Η σχετική επιτυχία της Μαρίν Λε Πεν εξαρτάται από το ότι της παρέδωσαν την λαϊκή τάξη, την μικροαστική τάξη, το έθνος, τον λαϊκό χαρακτήρα του γαλλικού κράτους και τώρα ακόμη και τον στρατηγό Ντε Γκώλ», τονίζει ο Γάλλος συγγραφέας.

«Έπρεπε να λεχθεί ξεκάθαρα ότι δεν είχε δικαίωμα να συνδεθεί με κανένα τρόπο με την κληρονομιά του γκωλικού κόμματος, διότι είναι αρχηγός μιας πολιτικής δύναμης την οποία ίδρυσαν υποστηρικτές του Πεταίν. Σήμερα, όμως, κολυμπάμε μέσα στην σύγχυση και αν συνεχίσουμε να της κάνουμε δώρα, στο τέλος θα την φέρουμε στην εξουσία», τονίζει ο Φινκιελκρότ. Προσθέτει, δε, ότι «για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, πρέπει να γίνει μια ουσιαστική επένδυση στο θέμα του πολιτισμού και να μην της επιτρέπεται να παίζει ως κυρίαρχος στο πεδίο αυτό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ιταλική κυβέρνηση αποζημιώνει έξι πολίτες για κακομεταχείριση

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αποζημιώσει έξι πολίτες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κακομεταχείριση και βασανιστήρια στην Γένοβα -στο περιθώριο του G8- στις 12 και 22 Ιουλίου του 2001. Η προσφυγή τους αφορά την μεταφορά διαδηλωτών και ακτιβιστών στον στρατώνα της αστυνομίας Μπολτσανέτο της Γένοβας, όπου υποβλήθηκαν[…]

Περισσότερα »

Οι ΗΠΑ θα δεχθούν κανονικά τους Σύρους πρόσφυγες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αλλάξει τα σχέδιά τους και σχεδιάζουν ακόμη να δεχτούν 10.000 Σύρους πρόσφυγες στη χώρα εντός του επόμενου έτους, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές που ζητούν να τροποποιηθεί ή και να ακυρωθεί εντελώς το πρόγραμμα αυτό. «Οι πρόσφυγες αυτοί υπόκεινται σε ελέγχους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *