Π. Σκουρλέτης: Νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους

Θετικά μηνύματα για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων των δήμων αλλά και για τους παιδαγωγούς των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποκόμισε η αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ από τη συνάντησή της, σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μάρκο Δαρδαμάνη, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε με βάση το σκεπτικό της να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων αλλά και την εργασία τους έως τη λήξη των συμβάσεων.

Για το θέμα της ένταξης στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών, ο υπουργός διευκρίνισε στους συνδικαλιστές ότι η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων απασχόλησης στους δημοτικούς σταθμούς αλλά με τη φιλοξενία μικρότερων παιδιών πιθανόν να αυξηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δραπετσώνα: Χώρος πρασίνου το εργοστάσιο λιπασμάτων

Toυ Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται η παραλιακή περιοχή των 640 στρεμμάτων γύρω από το παλιό εργοστάσιο λιπασμάτων της Δραπετσώνας, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 1 και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, χαρακτήρισε την κατάθεσης της τροπολογίας ως[…]

Περισσότερα »

Δ. Κατσικάρης: «Οι ενεργοί πολίτες ψηφίζουν για την σταθερότητα»

Στη Σαλαμίνα μίλησαν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, σε προεκλογική συγκέντρωση. Οι Σαλαμίνιοι, συνομίλησαν με τον Γιάννη Σγουρό για τα προβλήματα των νησιών της Αττικής αλλά και τις λύσεις που έχουν δοθεί μέσα από τα 112 έργα που έγιναν και συνεχίζονται από[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *