Π. Σκουρλέτης: Νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους

Θετικά μηνύματα για το θέμα των συμβασιούχων-παρατασιούχων των δήμων αλλά και για τους παιδαγωγούς των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποκόμισε η αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ από τη συνάντησή της, σήμερα το μεσημέρι, με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μάρκο Δαρδαμάνη, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε με βάση το σκεπτικό της να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων αλλά και την εργασία τους έως τη λήξη των συμβάσεων.

Για το θέμα της ένταξης στα νηπιαγωγεία των παιδιών από τεσσάρων ετών, ο υπουργός διευκρίνισε στους συνδικαλιστές ότι η σχετική εξαγγελία του πρωθυπουργού δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, αλλά θα δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους ανάμεσα στο νηπιαγωγείο και τον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν θα οδηγήσει σε μείωση των θέσεων απασχόλησης στους δημοτικούς σταθμούς αλλά με τη φιλοξενία μικρότερων παιδιών πιθανόν να αυξηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eγκατάλειψη του Δενδροκομικού Σταθμού Τροιζηνίας

Την εγκατάλειψη του Δενδροκομικού Σταθμού Πολλαπλασιαστικού Υλικού Εσπεριδοειδών διαπίστωσε ο Αντιπ. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος στη διάρκεια επίσκεψης του στην Τροιζηνία. Πρόκειται για τον μοναδικό στην Ελλάδα σταθμό  τέτοιου είδους, ο οποίος  βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη λόγω αποστελέχωσης. Στη διάρκεια συνάντησης με τη μοναδική εναπομείνασα Διευθύντρια / υπάλληλο του σταθμού  ο[…]

Περισσότερα »

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά στον Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ

Ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Φώσκολος και ο Δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 1 Μαρτίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο νέος Ταξίαρχος επί τη αναλήψη των νέων του καθηκόντων, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον Σεβασμιώτατο και ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητος της τοπικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *