Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

«Τι αλλάζει στις αποδοχές των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα»

Διευκρινίσεις για την υπουργική απόφαση με την οποία από την 1η Ιουνίου καθιερώνεται η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, έδωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της στο Facebook.

«Με υπουργική απόφαση που εκδώσαμε σήμερα καθιερώνεται από την 1η Ιουνίου 2017 η υποχρεωτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει:

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) θα επιβάλλει κυρώσεις σε εργοδότες που παραβιάζουν αυτή την υποχρέωση.

Με την υποχρεωτική καταβολή των μισθών στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα περιοριστούν τα φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση

«Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «πρέπει να υπάρχει πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα». «Περιγράφω την πραγματικότητα με δημοκρατική ευαισθησία», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να διευκρινίσει[…]

Περισσότερα »

Αλ. Τσίπρας: Μεγάλος στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση, ότι ο μεγάλος στόχος της επόμενης περιόδου είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» και για το λόγο αυτό «πρέπει να ευνοήσουμε τις επενδύσεις και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοινώνοντας τη δημιουργία Ταμείο Ανάπτυξης Δ. Μακεδονίας, σε συνάντηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *