Δ. Πειραιά: Συνάντηση για τo καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Με μεγάλη συμμετοχή γονέων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, η ενημερωτική συγκέντρωση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τo καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 6-14 ετών, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π Κορίνας Λαουλάκου.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρία δεκαήμερα στο κτίριο των Ραλλείων Πρότυπων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων, περιλαμβάνει αθλητικά παιχνίδια, ομαδικές δραστηριότητες, εκδρομές, περιβαλλοντικές δράσεις & παιχνίδια, κατασκευές κι άλλα πολλά. Υλοποιείται δε  για πρώτη φορά σε συνεργασία με την ομάδα “ΔΡΩ”, από  εξειδικευμένους Παιδαγωγούς, Γυμναστές και Ειδικούς Καλλιτεχνικών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η δημιουργική απασχόληση για παιδιά 6-14 ετών είναι μια ωραία πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., για τους δημότες μας. Η αίσθηση που έχω είναι ότι και τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε ικανοποίηση για τα προγράμματα αυτά καθώς ήταν καλά οργανωμένα και υπήρχαν πολλές συμμετοχές. Φέτος, έχουμε μια καινούρια ομάδα την “Δρω”, η οποία κάνει δημιουργικές  εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Ξέρετε ότι όλοι οι γονείς, οι εργαζόμενοι ειδικά, έχουν πρόβλημα το καλοκαίρι που θα αφήσουν τα παιδιά τους. Νομίζω λοιπόν ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ΚΟ.Δ.Ε.Π., είναι μια εποικοδομητική διέξοδος, μια ωραία παροχή. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα θα ωφελήσει τα παιδιά και οι γονείς θα μείνουν ικανοποιημένοι. Και όπως είπα και στους ίδιους, όταν είναι ικανοποιημένοι οι γονείς, είμαστε ικανοποιημένοι κι εμείς».

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κορίνα Λαουλάκου, σε δήλωσή της, σημείωσε: «Σήμερα ήρθαν οι γονείς των παιδιών που αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, την περίοδο του καλοκαιριού. Έχουμε 3 περιόδους. Είναι μια ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι ως  ΚΟ.Δ.Ε.Π. καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι ένα πολύ καλό  πρόγραμμα και ευελπιστώ να είναι ό, τι καλύτερο έχει γίνει μέχρι στιγμής στον Πειραιά. Τα παιδιά θα είναι σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Θα τα προσέχουν επαγγελματίες παιδαγωγοί, θα παίξουν, θα μάθουν, θα δημιουργήσουν, θα περάσουν καλά. Εύχομαι όλοι να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι».

Ο εκπρόσωπος της ομάδας  “Δρω” Μανόλης Κιάσος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο στόχος ο δικός μας πάντα, επειδή είναι ένα πρόγραμμα που το λειτουργούμε πάρα πολλά χρόνια, είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μια ποιοτική χαλάρωση, μετά το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων. Να μην κάνουν πράγματα που έκαναν όλο τον χειμώνα. Θα απασχοληθούν με πολλά καινούρια στοιχεία και ομαδικές δράσεις, παράλληλα με το πρόγραμμα, που είναι συγκεκριμένο και θα εναλλάσσεται ανά δεκαήμερο. Στόχος μας είναι, να περάσουμε στα παιδιά και τα μηνύματα της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της ομαδικότητας και “να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας”,  ώστε να ξεκουραστούν και να τους μείνει μια ευχάριστη ανάμνηση και γνώση αυτό το δεκαήμερο που θα έχουν συμμετάσχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα από τα πιο σύγχρονα αντιτορπιλικά πλοία των ΗΠΑ στο Δ. Πειραιά

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στο γραφείο του κ. Δαβάκη, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS MASON DDG87» Christopher Cilbertson, τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν καθώς και την βοηθό ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας των Ηνωμένων[…]

Περισσότερα »

Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής θα επισκεφθεί αύριο Τετάρτη, 30 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στις 3.30 το απόγευμα.  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ για ζητήματα που αφορούν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό. Η συνεδρίαση θα γίνει στα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *