Γιορτή Κολύμβησης… στο Δημ. Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών,  η ετήσια «Γιορτή Κολύμβησης» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Ανδρέας Γαρύφαλλος”, στα Βοτσαλάκια.

Στη Γιορτή πήραν μέρος μικροί αθλητές από τα σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού, της Καστέλας και του Υδραϊκού, καθώς και παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Έγιναν επιδείξεις των προγραμμάτων μικρής πισίνας, στα οποία κολύμπησαν βρέφη με τους γονείς τους, νήπια και παιδιά έως 3 ετών, αγώνες κολύμβησης από τα πειραϊκά σωματεία, αγώνας υδατοσφαίρισης μίνι παίδων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, αγώνες επίδειξης όρθιας σανιδοκωπηλασίας, καθώς και επίδειξη της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης του Ο.Π.Α.Ν. Στο τέλος απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε: «Η ετήσια “Γιορτή Κολύμβησης” είναι πάντα μια πολύ όμορφη γιορτή. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για το Δημοτικό  Κολυμβητήριο Πειραιά. Κατά τη γνώμη μας, αλλά και τη γνώμη πολύ κόσμου, συγκαταλέγεται στα κορυφαία κολυμβητήρια της χώρας, λόγω της αδιάλειπτης λειτουργίας του, καθώς και για τα προγράμματα που προσφέρει.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ, τόσο εγώ όσο και ο Νίκος Γέμελος τους συνεργάτες μας, γιατί η πισίνα έγινε πλέον το “δεύτερο σπίτι τους. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την τεράστια συμμετοχή του και τα χιλιάδες μέλη που φιλοξενούμε, αλλά και τις ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στα ελληνικά πρωταθλήματα και στο εξωτερικό, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός, η Καστέλα.

Έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Πέρσι ήμασταν ο πρώτος Δήμος που φιλοξένησε πιλοτικά, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το πρόγραμμα “Κολύμβηση στα Δημοτικά Σχολεία”, το οποίο έγινε θεσμός σε όλη την Ελλάδα και έτσι  πάνω από 42.000 παιδιά κάνουν πλέον το μάθημα της κολύμβησης. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί ανακατασκευάσαμε την πισίνα του Ειδικού Σχολείου και πλέον φέτος τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων κάνουν μαθήματα εκεί.

Από τον Σεπτέμβρη θα ανοίξουμε καινούρια προγράμματα για τους δημότες και για μικρές ηλικίες, καθώς και για ενήλικες για θεραπευτικούς λόγους. Αν και η βροχή μας τα χάλασε, εμείς είμαστε εδώ. Οι άνθρωποι του υγρού στίβου δεν φοβόμαστε το νερό. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους».

Ο  Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης Νίκος Γέμελος, σε δήλωση του, τόνισε: «Τα ναυτικά αθλήματα, όπως είναι η κολύμβηση και η υδατοσφαίριση, στον Πειραιά, αποτελούν κάτι πάρα πολύ ξεχωριστό για μας. Ο Δήμαρχος, η  Πρόεδρος και το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικά προωθεί αυτή την κατάσταση και κάνουμε τον κόσμο του Πειραιά να αγκαλιάζει τα ναυτικά αθλήματα, να αγκαλιάζει τις αθλητικές δραστηριότητες στο κολυμβητήριο. Όλοι οι Πειραιώτες πρέπει να ξέρουν κολύμπι. Όλοι σχεδόν οι Πειραιώτες έχουν περάσει από τα κολυμβητήρια του Πειραιά και τα τελευταία χρόνια από το Κολυμβητήριο, εδώ στα Βοτσαλάκια, το οποίο είναι συνέχεια γεμάτο από παιδιά, που μαθαίνουν κολύμπι, που χαίρονται τα σπορ της πισίνας: συγχρονισμένη, πόλο και κολύμβηση. Για μας είναι πάρα πολύ ευχάριστο, ότι και οι μαθητές των Σχολείων, αλλά και ενήλικες συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα του Δήμου, γεμίζοντάς μας χαρά και κάνοντάς μας ποτέ να μη θέλουμε να κλείσουμε το κολυμβητήριο, έχοντας πάντα ψηλά και τις παροχές μας σε προπονητές, αλλά και τις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες είναι οι πλέον άριστες».

Στη Γιορτή Κολύμβησης παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Αλέξανδρος Αργουδέλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης στον Πειραιά  

  Ελέγχους σε καταστήματα εστίασης στην περιοχή του Πειραιά πραγματοποίησαν, νυχτερινές ώρες του Σαββάτου 22/10/2016, ελεγκτές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην εφαρμογή των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ), με έμφαση στη σωστή πληροφόρηση του καταναλωτή με τον τιμοκατάλογο των καταστημάτων. Το κλιμάκιο των ελεγκτών[…]

Περισσότερα »

Ποδηλατοβόλτα μασκαράδων και  καντάδες στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

Κάποιοι ξεχωριστοί ποδηλάτες θα γεμίσουν τους δρόμους της Νίκαιας το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.  Ξεκινώντας από την πλατεία 17ης Αυγούστου ’44 (Οσία Ξένη) μικροί και μεγάλοι φορώντας την αποκριάτικη στολή τους με τα ποδήλατά τους θα διανύσουν μια[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *