«Τα ανθρώπινα δικαιώματα»…

Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν θεσπιστεί από τον Ο.Η.Ε (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών). Κάποια από αυτά είναι:

  • Δικαίωμα στην υγεία
  • Δικαίωμα στην εκπαίδευση
  • Προστασία από το νόμο
  • Απαγόρευση βασανιστήριων
  • Ισότητα
  • Ελευθερία έκφρασης
  • Δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή
  • Συμμετοχή στον πολιτισμό
  • Ελευθερία λόγου, σκέψης, συνείδησης, θρησκείας και εκφράσης
  • Δικαίωμα στην τροφή και το καθαρό νερό

Ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

Το δικαίωμα της εκπαίδευσης à Αποκτάμε γνώσεις και προετιμαζόμαστε για να τα βγάλουμε πέρα. Με την σωστή εκπαίδευση γινόμαστε ακόμα κάλυτεροι και πιο χρήσιμοι για την δουλειά που θα βρούμε. Με την εκπαίδευση γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Το δικαίωμα στην ζωή à Ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος και άλλου χαρακτηριστηκού, κανείς δεν πρέπει να θανατώνετε ή να θανατώνει.

Ισότητα à Όλοι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα και ίση αντιμετώπιση. Όλοι είμαστε το ίδιο και δεν θα πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις.

Δικαίωμα στην εργασία και την αμοιβή à Δεν θα πρέπει να υπάρχει αποκλεισμός  απο την εργασία εξ’αιτίας θρησκευτικών ή πολιτικών πιστεύω ή φυλετική διάκριση. Όλοι πρέπει να εργάζονται και να αμοίβονται για αυτό γιατί με την εργασία και τα χρήματα που βγάζεις γίνεσαι σημαντικός και χρήσιμος ενώ μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς.

Χωρίς αμφιβολία όλα όσα αναφέραμε είναι πολύ σημαντικά. Πολλές φορές όμως οι άνθρωποι στις σημερινές κοινωνίες μένουν στη θεωρία και όχι στη πράξη. Οι σημερινές και μελλοντικές κοινωνίες πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν μάχες για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ομάδα Δημοσιογραφίας Ε.ΨΥ.ΜΕ

Επικοινωνία: psihiomadas@gmail.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΔ: Βασικός στόχος να πείσει τους «νοικοκυραίους» και τη «μεσαία τάξη»

Την ύστατη πολιτική μάχη δίνει η ΝΔ για την κρίσιμη αναμέτρηση των εκλογών της 25ηςΙανουαρίου και πλέον όλα τα…φώτα στρέφονται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αρχίζει και τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ. Βασικός στόχος της ΝΔ στο τελευταίο «διαβολοεπταήμερο» της προεκλογικής εκστρατείας είναι να πείσει τους «νοικοκυραίους» και[…]

Περισσότερα »

Ευρωζώνη: Δηλώσεις μέσω twitter και πλεύση σε θολά νερά

Της Κωνσταντίνας Πετούση… Σε αχαρτογράφητα νερά «πλέει» η Ευρωζώνη μετά και από την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προχωρήσει σε Δημοψήφισμα επί των προτάσεων των Δανειστών. Παρόλο που υπάρχουν φωνές που μιλούν για grexit, ωστόσο έντονη είναι και η υποστήριξη διαφόρων κρατών προς την Ελλάδα, ειδικά από τον Ευρωπαϊκό Νότο (Ιταλία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *