Περ. Πειραιά: Επιδότηση ευάλωτων οικιακών καταναλωτών της ΔΕΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ALPHA αναφέρθηκε στη  νέα Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής με τη ΔΕΗ Α.Ε. που αφορά στην επιδότηση των ευάλωτων οικιακών καταναλωτών της ΔΕΗ, σημειώνοντας  ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι υπερδιπλάσιος από εκείνον της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου και θα ανέλθει στα 5.000.000 ευρώ, ενώ θα έχει διάρκεια έως τις 30.6.2018 και στο πρόγραμμα θα ενταχθούν περί τις 30.000 οικογένειες, έναντι των 20.000 δικαιούχων της πρώτης φάσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της, προσανατολίστηκε στη λήψη μέτρων κοινωνικής πολιτικής και στη στήριξη των πολιτών, που δοκιμάζονται περισσότερο από τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, κάνοντας πράξη την αντίληψη της αλληλεγγύης και συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό επαναπροσανατολίστηκαν και οι δαπάνες του προϋπολογισμού της σε μια σειρά από θέματα, όπως το πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών της ΔΕΗ που ξεκίνησε τέλος του 2015, το πρόγραμμα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων σε εξοπλισμό, ύψους 40 εκατομμυρίων €, από τα οποία τα 13 εκατομμύρια θα κατευθυνθούν προς τα 3 μεγάλα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.».

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την επιδότηση των ευάλωτων οικιακών καταναλωτών της ΔΕΗ προβλέπει:

(α) ενίσχυση 100€ για οικογένειες με 3 προστατευόμενα τέκνα

(β) ενίσχυση 150€ για άτομα με χαμηλό εισόδημα (12.000 € ετήσίως + 3000 € για κάθε τέκνο), μακροχρόνια ανέργους, άτομα με αναπηρία και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Προϋπόθεση για την επιδότηση είναι ο οικιακός καταναλωτής να είναι δικαιούχος του  Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, να έχει ρυθμίσει παλαιότερες οφειλές έως την 31η/8/2017 και να είναι ενήμερος ως προς τις οφειλές το διάστημα από 31/8 έως 31/10/2017.

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια αφού το ποσό της επιδότησης θα πιστωθεί αυτόματα στο λογαριασμό της ΔΕΗ του Δεκεμβρίου 2017 με την ένδειξη «Περιφέρεια Αττικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποτάμι :διάλογος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις των εκπροσώπων των Δήμων Αττικής καθώς και στελεχών του Ποταμιού, για τα μείζονα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσον αφορά στη λειτουργία, διοίκηση και οικονομική διαχείριση και τους τρόπους επίλυσής τους, συζητήθηκαν χθες Σάββατο στο Χυτήριο, στα πλαίσια του ανοικτού διαλόγου που διεξάγει[…]

Περισσότερα »

Οι 61 Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη Ρένα Δούρου

Ανακοινώθηκαν τα 61 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που εκλέχθηκαν με την Δύναμη Ζωής και επικεφαλής του συνδυασμού Ρ. Δούρου. Συγκεκριμένα: Στην Ανατολική Αττική εκλέχθηκε αντιπεριφερειάρχης ο Πέτρος Φιλίππου και περιφερειακοί σύμβουλοι είναι οι: ΘΕΟΧΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΙΤΗ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΣΟΥΠΡΑ ΙΩΑΝΝΑ (ΓΙΑΝΝΑ) του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΑΝΤΖΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *