«Το νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση μας γυρίζει στο παρελθόν…»

enall

Τη διαφωνία του με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση εκφράζει με συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής».

«Δε χωρούν ούτε άβατα, ούτε θύλακες ανομίας. Σε περίπτωση έκνομων και παραβατικών πράξεων το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει», επισημαίνει σχετικά με την επαναφορά του ασύλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «θέλει το Πανεπιστήμιο ένα «γαλατικό χωριό», όμηρο στους «μπαχαλάκηδες», με το άσυλο να προστατεύει την παραβατικότητα και την παρανομία και οι φοιτητές να διαφθείρονται από μια κουλτούρα συναλλαγής».

«Το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση μάς γυρίζει στο παρελθόν Είναι αναχρονιστικό και επαναφέρει τις παθογένειες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το άσυλο της ανομίας και της παραβατικότητας, τη συναλλαγή καθηγητών και φοιτητών για την εκλογή διοικητικών οργάνων στα πανεπιστήμια, την εσωστρέφεια και το μαρασμό» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Με αφορμή το θέμα της σημαίας τονίζει ότι «η κυβέρνηση είναι συνολικά αντίθετη με κάθε έννοια αριστείας, αξιολόγησης, και ευγενούς άμιλλας» για να προσθέσει: «Φοβούμαι ότι μπολιάζουν ξανά το εκπαιδευτικό σύστημα με το λαϊκισμό της δεκαετίας του ’80. Επαναφέρουν την κουλτούρα της ήσσονος προσπάθειας και του ισοπεδωτικού εξισωτισμού».

Σχετικά, τέλος, με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών σημειώνει ότι είναι «μια αναγκαία διαδικασία για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος» προσθέτοντας ότι «δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, δεν είναι ξεκαθάρισμα κομματικών λογαριασμών, ούτε συνδέεται με απολύσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εβδομάδα της απόλυτης πόλωσης

Εβδομάδα ακραίας πόλωσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πρωτίστως της αξιωματικής, ξεκινά από σήμερα, με κορυφαία ίσως στιγμή την προημερησίας διατάξεως συζήτηση την Τετάρτη στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή και αύριο στην Ολομέλεια, συζητείται το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ., με[…]

Περισσότερα »

Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

Οικογενειακά θα γιορτάσουν το Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος την Κυριακή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα, από την Καλαμάτα όπου μετέβη για τον εορτασμό της Ανάστασης. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Αίγινα, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *