Στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα μαρτυρικά Ανώγεια, που έζησαν έντονα το Φασισμό και το Ναζισμό, επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων, από το Ολοκαύτωμα του ιστορικού χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Για εμάς τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, γινόμαστε «και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες», κατά τον Θουκυδίδη. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι». Τούτο τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό των Ανωγείων, κατά την ομιλία του.

«Η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Συμπεριφέρεται στη διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι, δηλαδή, δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

O Π. Παυλόπουλος, για πρώτη φορά παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνει ο δήμος για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Ψήφισα Δήμα επειδή τον εκτιμώ και θα βοηθήσει τη χώρα…»

«Ψήφισα Σταύρο Δήμα επειδή τον εκτιμώ, έχει μεγάλη πολιτική σταδιοδρομία και θα βοηθήσει τη χώρα» δήλωσε ο Παναγιώτης Μελάς, εξερχόμενος από τη Βουλή μετά τη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης ο κ. Μελάς τόνισεq «Πάνω από τα κόμματα και τις καρέκλες είναι ο ελληνικός λαός» Bio Latest Posts[…]

Περισσότερα »

«Πόλεμος» Γεωργιάδη – Κουμουτσάκου

Βαθύτερες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές εντός της ΝΔ αναδεικνύονται από την αναταραχή που προκάλεσαν στο γαλάζιο στρατόπεδο οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για τις… άσχημες μνήμες που υπάρχουν μέχρι και σήμερα σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ από όπου πέρασε για χρόνια ο κομμουνισμός. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αποδοκίμασε ανοιχτά τον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *