Στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα μαρτυρικά Ανώγεια, που έζησαν έντονα το Φασισμό και το Ναζισμό, επισκέπτεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 73 χρόνων, από το Ολοκαύτωμα του ιστορικού χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Για εμάς τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, γινόμαστε «και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες», κατά τον Θουκυδίδη. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι». Τούτο τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το ιστορικό και μαρτυρικό χωριό των Ανωγείων, κατά την ομιλία του.

«Η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Συμπεριφέρεται στη διεθνή πολιτική ζωή με απόλυτο σεβασμό στο Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, στο σύνολό τους. Είναι, δηλαδή, δύναμη που εργάζεται για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη τόσο στην εγγύς περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

O Π. Παυλόπουλος, για πρώτη φορά παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνει ο δήμος για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η διαπραγμάτευση του χρέους θα γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ…»

Της Κατερίνας Πρίφτη…   Τη βεβαιότητα ότι η επόμενη διαπραγμάτευση για το χρέος θα διεξαχθεί υπό μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρηματολογώντας παράλληλα επί του αιτήματος του κόμματος του για «εκλογές τώρα» και υποστηρίζοντας ότι μακροημέρευση της παρούσας κυβέρνησης, στενεύει τα περιθώρια μιας κυβέρνησης της Αριστεράς να[…]

Περισσότερα »

Τσίπρας: Ή παίρνω το χρέος ή φεύγει το ΔΝΤ

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με αστερίσκους αποστέλλει ο Αλέξης Τσίπρας. «Ή θα υπάρξει λύση για το χρέος με τη συμμετοχή του ΔΝΤ ή το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το Πρόγραμμα» είπε σύμφωνα με πληροφορίες στη συνομιλία που είχε στις Βρυξέλλες, στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *