Ημερίδα με θέμα… Εφηβεία: «Νέοι εν κινδύνω» Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια

Η εποχή μας έχει την τύχη να φιλοξενεί τη μεγαλύτερη γενιά εφήβων από καταβολής ανθρωπότητας. Η επίδραση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγαλώνουν και εξελίσσονται είναι καταλυτική.

Οι έφηβοι ως φυσικοί συλλέκτες εμπειριών είναι επιρρεπείς στο να αναζητούν και να δοκιμάζουν καινούργιες καταστάσεις, να αναλαμβάνουν δράσεις τις οποίες πολλές φορές δεν μπορούν να διαχειριστούν εντός ορίων ασφαλείας ειδικά υπό την επίδραση εξωτερικών πιεστικών παραγόντων (συνομήλικοι, διαδίκτυο).  Οι συμπεριφορές αυτές «αυξημένου ρίσκου» δρουν καθοριστικά και προβληματικά στη διαμόρφωση υγιούς και ασφαλούς πλαισίου το οποίο είναι απαραίτητο για τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανωνεται σχετική Ημερίδα στις 15.10  στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου επιδιώκοντας να προστεθεί ένα «δυναμικό λιθαράκι» στη δόμηση ενός συνεκτικού και προφυλακτικού πεδίου, το οποίο θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των εφήβων.

Θα συζητηθούν θέματα για την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων και την οδική ασφάλεια, τα όρια της ελευθερίας, τους κινδύνους που προκύπτουν από τις «υπερβολές» στην διατροφή, τον αθλητισμό, τους κάθε λογής εθισμούς. Επιπλέον, θα αναλυθεί και ο ρόλος της δικαιοσύνης και της διαμεσολάβησης στην προαγωγή της υγιούς και ασφαλούς διαβίωσης των εφήβων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π. Τζανείου, το Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής του Γ.Ν.Π. Τζανείου, ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, ο Σύλλογος ΓΛΑΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ και το Σωματείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιώς και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δημήτρης Σαμόλης στο Κανάλι Ένα 90.4

Ο Δημήτρης Σαμόλης χάρισε στους ακροατές της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά ένα απολαυστικό δίωρο παρουσιάζοντας όλα τα τραγούδια του νέου άλμπουμ «Ένα σύμπαν στα μέτρα σου» Καλεσμένος στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» των Νίκου Παπαϊωάννου και Σπύρου Μιχαλόπουλου ο τραγουδιστής και ηθοποιός ανέφερε όλα τα καλλιτεχνικά του σχέδια σε θέατρο και[…]

Περισσότερα »

Επαναπατρισμός βυζαντινού χειρογράφου στην Ι. M. Διονυσίου Αγίου Όρους

Το βυζαντινό χειρόγραφο, το οποίο επαναπατρίστηκε στις 11.9 προέρχεται από τη Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγ. Όρους. Εκλάπη την άνοιξη του 1960 και το 1983 αποκτήθηκε από το Μουσείο J. P. Getty στο Malibu της Καλιφόρνιας αφού προηγουμένως είχε περιέλθει σε ιδιωτικές συλλογές. Πρόκειται για περγαμηνό κώδικα (Τετραευάγγελο), 12ου αι.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *