300.000 θέσεις εργασίας υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000-300.000 θέσεων εργασίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, εξήγγειλε ο Γιάννης Δραγασάκης, υπεύθυνος προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γ. Δραγασάκης, με συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», παρουσίασε τα έξι πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άμεσο χρόνο, επιμένοντας πως η αρχή πρέπει να γίνει με τον «τερματισμό του μνημονίου που αποτελεί την πηγή του προβλήματος».

Τα έξι άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση που παρουσίασε ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δύο εβδομάδες πριν από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, έχουν ως ακολούθως:

– Κατάργηση του μνημονίου

– Ρήτρα ανάπτυξης με διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους

– Δέσμη μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας (αποκατάσταση κατώτατου μισθού, βιώσιμες φορολογικές ελαφρύνσεις με επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και επιστροφή φόρου)

– Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ύψους 5 δισ. ευρώ για τη δημιουργία 200.000 με 300.000 θέσεων εργασίας. Τα χρήματα που θα δοθούν για το πρόγραμμα θα επιστραφούν στο δημόσιο με αύξηση των εισφορών στα ταμεία.

– Καταπολέμηση φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.

– Ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Διαφοροποίηση για τη διαγραφή του χρέους

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Δραγασάκης δεν μιλάει για διαγραφή «του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», όπως είχε αποφασίσει το Συνέδριο του περασμένου καλοκαιριού, αλλά για διαγραφή «μεγάλου μέρους του χρέους».

Το σημείο αυτό αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της ηγετικής ομάδας και της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Οι οριστικές αποφάσεις για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας σε κοινές συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και κορυφαίων στελεχών που δεν μετέχουν στα συγκεκριμένα όργανα.

Πηγή: real.gr

Μπαρδούνιας Νίκος

Μπαρδούνιας Νίκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευ. Μεϊμαράκης: Σκέφτηκα μήπως αποχωρήσω

«Ίσως έπρεπε να είχα αποχωρήσει», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι τον επηρέασε αρνητικά η κατάσταση της αδερφής του. «Μου συνέβη ένα πολύ τραγικό και θλιβερό γεγονός στις[…]

Περισσότερα »

Βούλτεψη κατά Σκουρλέτη για το θέμα της ΔΕΗ

Σύγκληση ή όχι της ολομέλειας της βουλής για το θέμα της βουλής ; Στο ερώτημα αυτό απάντησαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υποστηρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα σύγκλησης και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημειώνοντας ότι πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα, η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *