Αυστρία: Οι Αρχές διερευνούν δύο εταιρίες σε σχέση με το σκάνδαλο της VW

Δύο εταιρίες και οι επικεφαλής τους βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας στην Αυστρία με τις κατηγορίες σοβαρής απάτης, περιβαλλοντικών αδικημάτων και οικονομικών εγκλημάτων σε σχέση με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αρμόδιας εισαγγελίας οικονομικών υποθέσεων και διαφθοράς.

Η VW καταβυθίστηκε στη μεγαλύτερη κρίση στην 80ετή ιστορία της όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων τον Σεπτέμβριο του 2015. Η υπόθεση αυτή έχει κοστίσει στην εταιρία πάνω από 25 δισεκ. δολάρια σε πρόστιμα, αποζημιώσεις και τροποποιήσεις σε οχήματα.
Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας WKStA δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και πιθανόν να συνεχιστούν για χρόνια. Αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρίες ή τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ελαστικό του μέλλοντος… θα είναι μία λαστιχένια μπάλα

Ένα επαναστατικό ελαστικό παρουσίασε η Goodyear στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, πρόκειται για το Eagle 360, μια λαστιχένια μπάλα που θα συνδέεται με το αυτοκίνητο μέσω μαγνητικών πεδίων.  Ο σχεδιασμός της είναι άκρως ενδιαφέρων καθώς περιλαμβάνει χάραξη για την ροή του νερού αλλά πολύ ιδιαίτερη όπως καταλαβαίνει κανείς, καθώς τίποτα δεν είναι παραδοσιακό[…]

Περισσότερα »

Celerio: Με τη γνώριμη υπογραφή της SUZUKI

Η SUZUKI, με όνομα βαρύ και ιστορία στα μικρά αυτοκίνητα παρουσίασε στη Γενεύη το νέο Celerio. Πρόκειται για ένα πεντάθυρο μοντέλο με μήκος 3,6 μ. Σε σχέση με το Alto είναι κατά 10 εκ. ψηλότερο. Το βάρος του Celerio δεν ξεπερνά τα 830 κιλά. Παρά τις περιορισμένες διαστάσεις του, προσφέρει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *