Αυστρία: Οι Αρχές διερευνούν δύο εταιρίες σε σχέση με το σκάνδαλο της VW

Δύο εταιρίες και οι επικεφαλής τους βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας στην Αυστρία με τις κατηγορίες σοβαρής απάτης, περιβαλλοντικών αδικημάτων και οικονομικών εγκλημάτων σε σχέση με το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αρμόδιας εισαγγελίας οικονομικών υποθέσεων και διαφθοράς.

Η VW καταβυθίστηκε στη μεγαλύτερη κρίση στην 80ετή ιστορία της όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων τον Σεπτέμβριο του 2015. Η υπόθεση αυτή έχει κοστίσει στην εταιρία πάνω από 25 δισεκ. δολάρια σε πρόστιμα, αποζημιώσεις και τροποποιήσεις σε οχήματα.
Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας WKStA δήλωσε ότι οι έρευνες έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες και πιθανόν να συνεχιστούν για χρόνια. Αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρίες ή τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Skoda Citigo: Με αυτόματο κιβώτιο σε τιμή… χειροκίνητου

To νέο Skoda Citigo διατίθεται πλέον και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ASG, το οποίο βασίζεται στο μηχανικό τύπο κιβωτίου και διαφοροποιείται με τη χρήση ηλεκτρομηχανικών ενεργοποιητών. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει έναν από τους τρεις τρόπους λειτουργίας D, N και R ή να χρησιμοποιήσει τη σειριακή αλλαγή ταχυτήτων +/-. Η[…]

Περισσότερα »

Aυξήσεις αλλά και… μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας

Με αυξήσεις αλλά και μειώσεις έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα. Προβλέπονται επιβαρύνσεις για τα καινούργια ΙΧ και μειωμένα τέλη για τα παλαιά ενώ παράλληλα μειώνεται το ποσό απαλλαγής με βάση το όριο εκπομπής ρύπων. Κατά πληροφορίες, εξαιτίας της καθυστέρησης ανακοίνωσης των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *