Τσίπρας: Το Αιγαίο να παραμείνει θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας

Οι συνομιλίες μας εκτός από ουσιαστικές και ειλικρινείς ήταν απαραίτητες, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το σύνολο των σχέσεων μας, το Κυπριακό, τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή μας, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ, η αντιμετώπιση προκλήσεων και χρόνιων ζητημάτων που μας χωρίζουν, σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Ποτέ ξανά τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των λαών μας, να ανακαλύψουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η θετική ατζέντα των δυο χωρών αναπτύσσεται και σε τομείς στρατηγικής σημασίας, όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και η προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πεδίο των ευρωτουρκικών σχέσεων η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ζητημάτων και να ωθήσει την περαιτέρω συνεργασία. σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Η υλοποίηση της ατζέντας μας πρέπει να βασιστεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και αμοιβαίου σεβασμού χωρίς ενέργειες που τις υπονομεύουν.

Οι προκλήσεις και η παραβατικότητα της Τουρκίας δεν βοηθούν στη θετική ατζέντα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας. Όπως επισήμανε, με τον Τούρκο πρωθυπουργό συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, ώστε να προλαμβάνονται εντάσεις και όχι να καταστέλλονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεσμεύσεις με ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ

Σημαντικές δεσμεύσεις σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ αναμένεται να αναλάβει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που θα έχει με τα προεδρεία των κοινωνικών εταίρων, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ και την τελική διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δεσμευτεί μεταξύ άλλων: •[…]

Περισσότερα »

Ευρωεκλογές: Σε ετοιμότητα για τα πρώτα αποτελέσματα

Το βράδυ της 25ης Μαΐου, οι αίθουσες σύνταξης θα πάρουν φωτιά. Οι δημοσιογράφοι σε όλη την Ευρώπη θα περιμένουν με αγωνία να πάρουν στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Για αυτό το λόγο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παρέχει τα αποτελέσματα σε ανοιχτή μορφή δεδομένων επιτρέποντας σε δημοσιογράφους, μπλόγκερς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *