Αλιβιζάτος: Θρίαμβος οι 300.000 ψήφοι, πιστεύω πως θα επιτευχθεί

Εκτιμήσεις σχετικά με τον αριθμό των ψηφοφόρων που θα συμμετέχουν στην εκλογή του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς έκανε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός τους θα πλησιάσει τις 300.000.

«Έχουμε τις 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξης. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000 θα είναι επιτυχία, αν περάσουμε τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν πλησιάσουμε τις 300.000 – όπως θέλω να πιστεύω – θα είναι θρίαμβος», τόνισε μιλώντας στο Action24.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, το θέμα με τις λίστες όσων ψηφίσουν και το μητρώο που θα δημιουργηθεί έχει λήξει.

«Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό έχει ληφθεί ως απόφαση από την πρώτη στιγμή. Δεν μπορεί επειδή κάποιος που πάει να ψηφίσει να γίνεται αυτόματα μέλος κάποιου κόμματος», είπε και εξήγησε:

«Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βγει η Φώφη Γεννηματά και βγει ο Γιώργος Καμίνης, μπορεί μετά να μη θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο».

«Έχει τελειώσει το θέμα με τις λίστες και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Αυτά είναι λυμένα, κάποιοι δεν ξέρω ποιοι, τα ανοίγουν. Είναι τελείως λυμένα. Δεν μπορεί να παγιδεύσεις κάποιον που πάει να ψηφίσει αρχηγό ως μέλος ενός κόμματος. Για όνομα του Θεού. Εγώ δεν θα φέρω τέτοιο θέμα προς συζήτηση», ξεκαθάρισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσοι δεν θελήσουν να γίνουν μέλη, τα στοιχεία τους θα διαγραφούν όταν τελειώσει και η διαδικασία πιθανών ενστάσεων, καθώς αυτό επιτάσσει, με γνωμάτευσή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Το ίδιο θα συμβεί και με τους εθελοντές που θα συνδράμουν στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα θέσει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στη Α. Μέρκελ

«Επί ποδός πολέμου» ο ΣΥΡΙΖΑ για την ολιγόωρη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα και όπως φαίνεται η υποδοχή που της επιφυλάσσει δεν περιλαμβάνει μόνο συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας αλλά όλες οι πληροφορίες από την Κουμονδούρου συγκλίνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα θέσει το θέμα των[…]

Περισσότερα »

Μείωση φορολογικών συντελεστών προαναγγέλλει ο Ν. Παππάς

«Κάθε αξιολόγηση θα είναι ευκολότερη από την προηγούμενη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Real fm, υπογραμμίζοντας ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν θα καθυστερήσει και θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, ανασυγκρότησης της οικονομίας. Σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *