Ανακατασκευάζεται η Πλατεία Χαλκηδόνας στη Νίκαια

Εργασίες ανακατασκευής της πλατείας 25ης Μαρτίου (Χαλκηδόνας),  προϋπολογισμού 584.000 θα ξεκινήσουν μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια  και στο Δήμο Νίκαιας- Ρέντη.

Στόχος των εργασιών είναι η πλατεία 25ης Μαρτίου, μια από τις πιο κεντρικές πλατείες του Δήμου, να γίνει περισσότερο λειτουργική και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της σε όλη την διάρκεια του έτους, βελτιώνοντας ανάλογα τη βιωσιμότητα της περιοχής.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται να αντιμετωπισθούν ελλείψεις σε φωτισμό και καθιστικά σημεία (παγκάκια), φθορές κ.α., σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ραμπών για ΑμεΑ και οδηγούς τυφλών. Παράλληλα, θα βελτιωθεί το υπάρχον πράσινο και θα αυξηθεί με φυτεύσεις δένδρων και θάμνων ενώ σε ορισμένα σημεία θα τοποθετηθεί προφυτρωμένος χλοοτάπητας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Δρίτσας: «Οι ευσεβείς πόθοι συμφερόντων»

Επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους εξαπέλυσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας με ανακοίνωσή του, συγκεκριμένα τονίζει ότι: «Με ένα καταιγισμό μαύρης προπαγάνδας κάποια μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να διαμορφώσουν σκηνικό μονομαχίας Μιχαλολιάκου-Μώραλη στον Πειραιά αγνοώντας την ισχυρή υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα και τον ίδιο τον Πειραϊκό λαό[…]

Περισσότερα »

O Β. Μιχαλολιάκος για την άνοδο του Εθνικού Πειραιά στην Α2

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος για την άνοδο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιά στην Α2 δήλωσε: «Ο Πειραιάς ανεβάζει ταχύτητα παντού. Αξίζουν θερμά  συγχαρητήρια στην ομάδα του Εθνικού μας, στους παίκτες, προπονητές, διοίκηση και πιστούς του φιλάθλους. Ο Εθνικός Πειραιά δείχνει  έτοιμος να γράψει ξανά τις δικές του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *