Αντίθετοι οι δικηγόροι στην υποχρεωτική τοποθέτηση POS

Την αντίθεσή της στην καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης συσκευής POS και αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα από τους δικηγόρους, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά, με σκοπό την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή, σε εκτενή ανακοίνωσή της, παραθέτει τη νομική επιχειρηματολογία της, γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί η επίμαχη υπουργική απόφαση για την χρήση της συσκευής POS, στους δικηγόρους.

Ακόμη, η συντονιστική σημειώνει, ότι η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια είναι ανυπόστατη, καθώς η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ «αποτελεί όρο του υποστατού των κανονιστικών διοικητικών πράξεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλλοίμονο στους… short sleepers και στους άυπνους

της Κατερίνας Παπαγεωργίου… Ένα μυστικό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε όταν νυχτιάτικα παίρνουμε τους δρόμους είναι πως σύμφωνα με έρευνες η έλλειψη ύπνου ανοίγει την όρεξη για μεγαλύτερη κατανάλωση ποσότητας φαγητού και μάλιστα κακής ποιότητας (Για αυτό άλλωστε παχυσαρκία και αϋπνία πάνε μαζί στις ανεπτυγμένες χώρες!). Αν λοιπόν θέλουμε να[…]

Περισσότερα »

Νέα ιστοσελίδα του IMO για παιδιά προβάλει τα junior τμήματα των MEPAs

Ξεκίνησε η λειτουργία νέας ιστοσελίδας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για παιδιά, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στο σύνδεσμο http://kids.imo.org Περιλαμβάνει ένα ειδικό animation σχετικά με το έργο του ΙΜΟ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας, καθώς και πληροφορίες για την πρόληψη της ρύπανσης, την προστασία των[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *