Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Αντίθετοι οι δικηγόροι στην υποχρεωτική τοποθέτηση POS

Την αντίθεσή της στην καθιέρωση υποχρεωτικής τοποθέτησης συσκευής POS και αποδοχής μέσων πληρωμής με κάρτα από τους δικηγόρους, εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και επιφυλάσσεται να προσφύγει δικαστικά, με σκοπό την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παράλληλα, η συντονιστική επιτροπή, σε εκτενή ανακοίνωσή της, παραθέτει τη νομική επιχειρηματολογία της, γιατί δεν πρέπει να εφαρμοστεί η επίμαχη υπουργική απόφαση για την χρήση της συσκευής POS, στους δικηγόρους.

Ακόμη, η συντονιστική σημειώνει, ότι η σχετική υπουργική απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και κατά συνέπεια είναι ανυπόστατη, καθώς η δημοσίευσή της στο ΦΕΚ «αποτελεί όρο του υποστατού των κανονιστικών διοικητικών πράξεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Χάος” σε Αρεταίειο και Αιγινήτειο λόγω κινητοποίησεων

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις συνταγογραφήσεις και τις ηλεκτρονικές εργασίες των Νοσοκομείων Αρεταίειου και Αιγινήτειου, (το οποίο και εφημερεύει), εξαιτίας κινητοποίησης αλληλέγγυων στο Νίκο Ρωμανό.  Ομάδα νεαρών έθεσε υπό κατάληψη το τμήμα Πληροφορικής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και κατέβασε τον διακόπτη του κεντρικού server, από τον οποίο τροφοδοτούνται τα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Σε[…]

Περισσότερα »

Δράσεις κατάρτισης άνεργων νέων στον τομέα του εμπορίου

H Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και  Επιχειρηματικότητας , ξεκινά την υλοποίηση της Πράξης «Δράσεις Κατάρτισης, Συμβουλευτικής και Πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου», που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», στο οποίο είναι συνδικαιούχος. Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *