Αρχίζει σήμερα η διαιτησία Ελληνικού Δημοσίου και Eldorado Gold

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Eldorado Gold, καθώς –όπως αποκαλύπτει το Real.gr- συνέρχεται σήμερα η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κηρύσσοντας την έναρξη της διαιτησίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία, όπως είχε εξαγγείλει την άνοιξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα ορίσει τον εκπρόσωπό του στη διαιτησία και θα καταθέσει τις προτάσεις του – «και εκεί θα δει η εταιρεία πού παραβιάζει τη νομοθεσία» αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή – και εν συνεχεία η Eldorado Gold θα καταθέσει το δικό της υπόμνημα και θα ορίσει τον εκπρόσωπό της στη διαιτησία- ο τρίτος εκπρόσωπος θα οριστεί κατόπιν συμφωνίας των δυο πλευρών.

Έως τη Δευτέρα, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα υπογράψει την –προσωρινή- εξάμηνη άδεια λειτουργίας του έργου της Ολυμπιάδας.

«Μετά τις δυο αυτές εξελίξεις η εταιρεία δεν θα έχει καμία απολύτως νομιμοποιητική βάση και κανένα λόγο να υλοποιήσει την απειλή της στις 22 Σεπτεμβρίου» εκτιμά μιλώντας στο Real.gr ανώτερη κυβερνητική πηγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι και η επένδυση θα γίνει και οι εκβιασμοί θα αποτύχουν.

Η ίδια πηγή προβλέπει «νέο Βατερλώ της ΝΔ και των κεντροαριστερών δορυφόρων της» στην υπόθεση της Eldorado Gold, αν και άλλα στελέχη δέχονται ότι το πλήγμα για την κυβέρνηση ήταν μεγάλο – και, μάλιστα, την επομένη της ομιλίας του ίδιου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία σηματοδοτήθηκε η στροφή στις επενδύσεις.

Τέλος, δυσαρέσκεια εξακολουθεί να υπάρχει για την παρέμβαση του Νίκου Καρανίκα στο θέμα, παρότι «κατέβασε» – προφανώς κατόπιν υπόδειξης – την ανάρτηση που καλούσε την εταιρεία «να πάει στα τσακίδια». Οι εισηγήσεις, μάλιστα, προς το Μαξίμου για «καρατόμησή» του είναι ουκ ολίγες…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 9/9 συνεδριάζει το «Μέτωπο του Νότου» στην Αθήνα

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η πρώτη συνάντηση των χωρών του «Μετώπου του Νότου», ύστερα από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ήδη έχουν φτάσει θετικές απαντήσεις από τους ηγέτες έξι μεσογειακών χωρών: τον πρόεδρο της Γαλλίας Ολάντ, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι, τον πρωθυπουργό της[…]

Περισσότερα »

Αναστολή έκδοσης για «Βήμα» και «Νέα» προαναγγέλλει ο ΔΟΛ

  Με πρωτοσέλιδο άρθρο στο Βήμα η επιχείρηση γνωστοποιεί ότι τις επόμενες ημέρες θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης των ιστορικών εφημερίδων. Κατηγορώ προς τις τράπεζες.   Την αδυναμία εκτύπωσης των ιστορικών εφημερίδων προαναγγέλει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη σε πρωτοσέλιδο άρθρο του. Όπως υποστηρίζει η επιχείρηση στερείται  κάθε διαθέσιμου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *