Αρχίζει σήμερα η διαιτησία Ελληνικού Δημοσίου και Eldorado Gold

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της Eldorado Gold, καθώς –όπως αποκαλύπτει το Real.gr- συνέρχεται σήμερα η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κηρύσσοντας την έναρξη της διαιτησίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την εταιρεία, όπως είχε εξαγγείλει την άνοιξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα ορίσει τον εκπρόσωπό του στη διαιτησία και θα καταθέσει τις προτάσεις του – «και εκεί θα δει η εταιρεία πού παραβιάζει τη νομοθεσία» αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή – και εν συνεχεία η Eldorado Gold θα καταθέσει το δικό της υπόμνημα και θα ορίσει τον εκπρόσωπό της στη διαιτησία- ο τρίτος εκπρόσωπος θα οριστεί κατόπιν συμφωνίας των δυο πλευρών.

Έως τη Δευτέρα, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα υπογράψει την –προσωρινή- εξάμηνη άδεια λειτουργίας του έργου της Ολυμπιάδας.

«Μετά τις δυο αυτές εξελίξεις η εταιρεία δεν θα έχει καμία απολύτως νομιμοποιητική βάση και κανένα λόγο να υλοποιήσει την απειλή της στις 22 Σεπτεμβρίου» εκτιμά μιλώντας στο Real.gr ανώτερη κυβερνητική πηγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και ότι και η επένδυση θα γίνει και οι εκβιασμοί θα αποτύχουν.

Η ίδια πηγή προβλέπει «νέο Βατερλώ της ΝΔ και των κεντροαριστερών δορυφόρων της» στην υπόθεση της Eldorado Gold, αν και άλλα στελέχη δέχονται ότι το πλήγμα για την κυβέρνηση ήταν μεγάλο – και, μάλιστα, την επομένη της ομιλίας του ίδιου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία σηματοδοτήθηκε η στροφή στις επενδύσεις.

Τέλος, δυσαρέσκεια εξακολουθεί να υπάρχει για την παρέμβαση του Νίκου Καρανίκα στο θέμα, παρότι «κατέβασε» – προφανώς κατόπιν υπόδειξης – την ανάρτηση που καλούσε την εταιρεία «να πάει στα τσακίδια». Οι εισηγήσεις, μάλιστα, προς το Μαξίμου για «καρατόμησή» του είναι ουκ ολίγες…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Times: Να φύγουν Τσίπρας και Βαρουφάκης

«Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ από νέο δάνειο διάσωσης εντός ευρωζώνης, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, επειδή η Γερμανία θα μπλοκάρει μια οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία». Αυτό δήλωσε στους Times του Λονδίνου «ένας από τους πολιτικούς με τεράστια επιρροή στην Ευρώπη», όπως τον[…]

Περισσότερα »

Αισιοδοξία Τσίπρα ότι θα υπάρξει «λευκός καπνός» για το χρέος στο Eurogroup

Αισιοδοξία ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με δημοσιογράφους. Σημείωσε, μάλιστα, ότι «τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου». Και τόνισε ότι «πρέπει να σας πω ότι αυτά που ακούγονται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *