Αττική: 9 χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο από την αιθαλομίχλη

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Σχεδόν 9 χιλιάδες άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την αιθαλομίχλη μόνο στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής και καθηγήτρια, Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πόσο βλαβεροί για την υγεία μας είναι οι ρύποι που προκύπτουν από την καύση ξύλου και άλλων υλικών ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες και να κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον. Πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνοντας την καύση του ξύλου η οποία τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανόδου στις τιμές των καυσίμων και τον αντίστοιχο φόρο, έχει αυξηθεί και να βάλουμε στη ζωή μας την ανακύκλωση η οποία συνδέεται άμεσα με τη ρύπανση και για την οποία είμαστε ανεπαρκώς ενημερωμένοι.

Αν καταλάβουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, αύξηση του παιδικού άσθματος, προβλήματα στεφανιαίας νόσου και καρδιαγγειακές παθήσεις θα σταματήσουμε να μολύνουμε το περιβάλλον» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η κυρία Αρβανίτη.

Να σημειώσουμε ότι η χώρα μας κατετάγη μόλις 22η στις 28 Ευρωπαϊκές χώρες ως προς τις πολιτικές της για την κλιματική αλλαγή και την εφαρμογή τους παρά το γεγονός ότι είναι εντός του ευρωπαϊκού στόχου για τις εκπομπές ρύπων  ως το 2030.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλβανοί εθνικιστές κατέβασαν την ελληνική σημαία σε χωριό της Β. Ηπείρου

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Την Ελληνική σημαία που κυμάτιζε στον ιστό πίσω από το Μνημείο του Οπλαρχηγού Θύμιου Λιώλη στο χωριό Κρανιά στην περιοχή Αγίων Σαράντα της Βορείου Ηπείρου κατέβασε και έσκισε ο Αλβανός εθνικιστής Ταχίρ Βελίου, πρόεδρος του «Κινήματος για την Μεγάλη Αλβανία». Ο Βελίου και οι συνεργάτες του, όπως[…]

Περισσότερα »

Μ. Βορίδης: Επέκταση των ελέγχων και στα δημόσια Νοσοκομεία

Την επέκταση των ελέγχων και στα δημόσια νοσοκομεία ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Αφορμή αποτέλεσαν τα στοιχεία του ελέγχου στις ιδιωτικές κλινικές για το 2013, κατά τον οποίο εντοπίστηκε σωρεία παραβάσεων. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, πέντε εκατομμύρια ευρώ χρεώθηκαν στον ΕΟΠΠΥ απ΄τις ιδιωτικές κλινικές για[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *