Αττική: 9 χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο από την αιθαλομίχλη

Του Χρήστου Παπαδόπουλου

Σχεδόν 9 χιλιάδες άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από την αιθαλομίχλη μόνο στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής και καθηγήτρια, Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε πόσο βλαβεροί για την υγεία μας είναι οι ρύποι που προκύπτουν από την καύση ξύλου και άλλων υλικών ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες και να κάνουμε μια συλλογική προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να προστατέψουμε το περιβάλλον. Πρέπει να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνοντας την καύση του ξύλου η οποία τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανόδου στις τιμές των καυσίμων και τον αντίστοιχο φόρο, έχει αυξηθεί και να βάλουμε στη ζωή μας την ανακύκλωση η οποία συνδέεται άμεσα με τη ρύπανση και για την οποία είμαστε ανεπαρκώς ενημερωμένοι.

Αν καταλάβουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, αύξηση του παιδικού άσθματος, προβλήματα στεφανιαίας νόσου και καρδιαγγειακές παθήσεις θα σταματήσουμε να μολύνουμε το περιβάλλον» δήλωσε στο ΚΑΝΑΛΙ 1 η κυρία Αρβανίτη.

Να σημειώσουμε ότι η χώρα μας κατετάγη μόλις 22η στις 28 Ευρωπαϊκές χώρες ως προς τις πολιτικές της για την κλιματική αλλαγή και την εφαρμογή τους παρά το γεγονός ότι είναι εντός του ευρωπαϊκού στόχου για τις εκπομπές ρύπων  ως το 2030.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο σκύλος που «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος στο Παρίσι

Του Λουκά δ. Θεοφανόπουλου… Το 7χρονο θηλυκό μαλινουά (βέλγικο ποιμενικό) Diesel είναι ο σκύλος που σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες στην επιχείρηση των Γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων στο Saint Denis του Παρισιού. H Diesel ήταν εκπαιδευμένη στην ανίχνευση εκρηκτικών και μέσω του twitter η Γαλλική αστυνομία δημοσιοποίησε τη φωτογραφία της τετράποδης αστυνομικίνας, η[…]

Περισσότερα »

Εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ συλλαμβάνοντας 12 φερόμενα μέλη του, μεταξύ των οποίων και τον εγκέφαλο της  οργάνωσης. Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους, μετά από πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *