«Χρειάζεται η συστράτευση όλων για την έξοδο από την κρίση»

«Τα προηγούμενα χρόνια εφαρμόστηκαν πολιτικές που όχι μόνο δεν θεράπευσαν την κρίση, αλλά την επιδείνωσαν, με αποτέλεσμα η χώρα να περάσει δύσκολους καιρούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Πλέον, όμως, τίθενται οι βάσεις της ανάκαμψης», πρόσθεσε και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτήν την κατεύθυνση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη μάχη κατά της διαφθοράς «που αποδίδει αποτελέσματα και αποδεικνύει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζονται αποφασιστικά παθογένειες του παρελθόντος».

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε την ανάγκη συστράτευσης όλων στην εθνική προσπάθεια για το τέλος των μνημονίων, την άρση της επιτροπείας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Σε αυτό το σημείο επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συμβολής της ελληνικής ομογένειας και εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει η ΑΧΕΠΑ στην προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου και δραστηριοποιείται.

Επίσης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις ενέργειες της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας και την υιοθέτηση ενός νέου υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων και ανέλυσε τα κίνητρα που προσφέρονται για επενδυτικά σχέδια μακράς πνοής, σε τομείς που η χώρα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Οι ξένες επενδύσεις, όπως και οι επενδύσεις Ελλήνων του εξωτερικού, μπορούν να έχουν καθοριστική συμβολή στο συνολικό αναπτυξιακό σχεδιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι θα στελεχώσουν το νέο όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τα ‘τεφτέρια’ τους βγάζουν οι επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, καθώς από σήμερα κιόλας, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του φορέα χθες, πρέπει να αρχίσουν να δουλεύουν για την υλοποίηση των αποφάσεών του. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να προτείνουν[…]

Περισσότερα »

Συναίνεση για το προσφυγικό θα ζητήσει ο Τσίπρας

Τις προτάσεις με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, στις 7 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ο Πρωθυπουργός κ. Αλ.Τσίπρας, o οποίος επιδιώκει να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τις ελληνικές θέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *