Δ. Πειραιά: Τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας

Ο Δήμος Πειραιά και  η εταιρεία PepsiCo, διένειμαν και σήμερα Δευτέρα τρόφιμα σε άπορες οικογένειες της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα!», που υλοποιείται από τον Μάιο  2016,  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παραβρέθηκε στη διανομή, δήλωσε«Βρισκόμαστε στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, σε μια ακόμη διανομή ειδών διατροφής σε άπορες οικογένειες της πόλης μας. Η συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την PepsiCo, μια σημαντική εταιρεία, εξελίσσεται θετικά. «Σιτίζουμε και Μοιράζουμε Χαμόγελα!» είναι το σύνθημα και πραγματικά έτσι γίνεται. Στις πέντε  Κοινότητες του Δήμου Πειραιά, προσφέρονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα πακέτα διατροφής σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Δεν είναι μόνο τα προϊόντα της PepsiCo, συμπληρώνονται και με άλλου είδους προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως μακαρόνια,  ζάχαρη,  γάλα  και μια σειρά άλλων ειδών διατροφής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την PepsiCo για τη συνεργασία, η οποία είναι σημαντική για εμάς, για την πόλη μας. Μακάρι να μπορούσαμε να την ανανεώσουμε ή να βρεθούν κι άλλες εταιρείες που θα πάρουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Δυστυχώς, στις μέρες που ζούμε είναι απαραίτητες αυτές οι διανομές. Εύχομαι το κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας να βελτιωθεί και οι Έλληνες αλλά και οι Πειραιώτες,  να μην έχουν ανάγκη αυτές τις διανομές. Ωστόσο, όσο τις έχουν ανάγκη κι εμείς και η PepsiCo κι άλλες εταιρείες θα είμαστε κοντά τους για να τους στηρίζουμε».

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, σε δήλωσή του, σημείωσε«Το Σιτίζουμε και Μοιράζουμε Χαμόγελα!» είναι ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται μετά από συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την εταιρεία PepsiCo και απευθύνεται σε ευπαθείς οικογένειες.  Το πρόγραμμα έχει χρονικό όριο τον ένα χρόνο. Ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 και κάθε 15 ημέρες γίνονται διανομές σε άπορους δημότες που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Σήμερα μάλιστα δεν δίνουμε μόνο προϊόντα της PepsiCo, άλλα και άλλα τρόφιμα που τα έχει ανάγκη ο κόσμος.

Στην εποχή που ζούμε, η αλληλεγγύη και η στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε. Ο Δήμαρχος,  η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα και όλοι μας προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις άπορες οικογένειες και με όσες δυνάμεις  έχουμε,  να τους βοηθήσουμε και να τους προσφέρουμε είδη διατροφής.

Η Α΄ Δημοτική Κοινότητα υλοποιεί κι άλλες κοινωνικές δράσεις. Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, διανέμει  οπωροκηπευτικά σε πάρα πολύ κόσμο,  που είναι προσφορά από τους Προέδρους των λαϊκών αγορών του Πειραιά και τους ευχαριστούμε πολύ γι΄ αυτό. Προσπαθούμε να κάνουμε κοινωνική πολιτική έτσι ώστε να στηρίζουμε τον κόσμο που έχει ανάγκη. Η Α΄ Δημοτική Κοινότητα κάποτε θεωρούνταν από τις καλύτερες περιοχές του Πειραιά και σήμερα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γι αυτό κι εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη.

Ευχαριστούμε την PepsiCo για τα προϊόντα, τα οποία προσφέρουμε στον κόσμο. Όμως, πρώτα απ όλα  πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς αυτή ησυνεργασία επετεύχθη μετά από δική του πρωτοβουλία κι έτσι μπορούμε να δίνουμε τρόφιμα στις ευπαθείς οικογένειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θ. Δρίτσας: Στον Πειραιά βλέπουμε δύο μνημονιακά ψηφοδέλτια

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» συμμετείχαν στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που πραγματοποίησαν εργατικά και ναυτεργατικά συνδικάτα στο Πασαλιμάνι, στο μνημείο της θυσίας 11 εργατών στη  διάρκεια πανεργατικής απεργίας το 1923.[…]

Περισσότερα »

Γ. Μώραλης: «Να υπάρξει μία κυβέρνηση μακράς πνοής»

Toυ Θοδωρή Ασβεστόπουλου… Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στο 10o Γυμνάσιο Πειραιά επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Μώραλης. «Σήμερα όλοι οι Έλληνες ψηφίζουν, είναι ύψιστη μορφή για την δημοκρατία. Ελπίζω ότι οι πολύ συχνές εκλογές δεν θα ευτελίσουν την αξία αυτής της πολύ μεγάλης δημοκρατικής διαδικασίας.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *