«Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών»

«Tο υψηλό, πράγματι, πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κι όχι στην καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

Αυτό ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της στην συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος (το όργανο που αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο κα τους βουλευτές), που συνεδρίασαν σήμερα, ενόψει της αυριανής σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην σύντομη εισήγησή της, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε, ότι το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη, που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Στον τομέα αυτό, οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι θλιβερές και έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δισ. ευρώ. Αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις και το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάλογο για Ασφαλιστικό ανοίγει η κυβέρνηση με κόμμματα

Πρεμιέρα διαλόγου για το Ασφαλιστικό επιθυμεί να κάνει η κυβέρνηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιζητώντας μια μίνιμουμ πολιτική συνεννόηση σε σημαντικά θέματα που υπερβαίνουν τον ορίζοντα μιας τετραετίας. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για μια διάσκεψη με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Επομένως χρονικά,[…]

Περισσότερα »

Ευρ. Στυλιανίδης: Καμία αλλαγή με την κοινωνία απέναντι

Τι λέει ο πρώην υπουργός για την κρίση και τις αιτίες της, για το ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη, για το πώς μπορεί να επιτευχθεί η ανάπτυξη, να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση άμεσα σε άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα». «Στη σημερινή συγκυρία έχει μεγάλη αξία η συνάντηση και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *