«Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών»

«Tο υψηλό, πράγματι, πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κι όχι στην καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

Αυτό ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της στην συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος (το όργανο που αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο κα τους βουλευτές), που συνεδρίασαν σήμερα, ενόψει της αυριανής σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην σύντομη εισήγησή της, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε, ότι το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη, που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Στον τομέα αυτό, οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι θλιβερές και έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δισ. ευρώ. Αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις και το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγές Ν.Δ.: Παίρνουν από τους Έλληνες 10 ευρώ για να τους γυρίσουν πίσω το 1

Με ένα μακροσκελές non paper σπεύδει η Ν.Δ. να αποδομήσει τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πηγές από την Πειραιώς αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας «έκανε σοβαρή προσπάθεια να εμφανίσει πλασματικά μεγάλο το προσφερόμενο ποσό που “θα μοιράσει» (1,4 δισ. ευρώ)». «Ωστόσο», συμπληρώνουν, «το “κοινωνικό μέρισμα”[…]

Περισσότερα »

Ε.Βενιζέλος: Άνοιγμα προς όλους για την ανασυγκρότηση της παράταξης

Στις επαφές του ΠΑΣΟΚ με κόμματα και κινήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης καθώς και στην σύσκεψη της Κυριακής με την οποία ξεκινά η προετοιμασία για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύσκεψη με τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *