Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

«Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς από την υπερφορολόγηση των νοικοκυριών»

«Tο υψηλό, πράγματι, πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κι όχι στην καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

Αυτό ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της στην συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος (το όργανο που αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο κα τους βουλευτές), που συνεδρίασαν σήμερα, ενόψει της αυριανής σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην σύντομη εισήγησή της, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε, ότι το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη, που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Στον τομέα αυτό, οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι θλιβερές και έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δισ. ευρώ. Αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις και το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ: «Επικοινωνιακό σόου με αφορμή τη διάσκεψη των Προέδρων»

Για «επικοινωνιακό σόου που έχει στηθεί με αφορμή τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, μακριά και πέρα από το δια ταύτα των εκλογών, τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, και με στήριξη των ΜΜΕ» έκανε λόγο ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ τουΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το πρωί της[…]

Περισσότερα »

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο Γ. Παπαντωνίου

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμης σε χρηματικής καταδίκασε τον πρώην υπουργό  Γιάννο Παπαντωνίου αλλά και τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του 2009 το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Αθηνών. Την ίδια στιγμή εκκρεμεί και η ανάλογη διαδικασία για το έτος 2008, που αφορά στο πλημμέλημμα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *