Κανάλι Ένα 90,4 FM

Κανάλι Ένα 90,4 FM

Ε.Ε.: Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του διαδικτύου

Δημόσια διαβούλευση πρόκειται να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει για το μέλλον του Διαδικτύου.

Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, η ασφάλεια, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η ουδετερότητα του Διαδικτύου, τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) καθώς και οι επιπτώσεις του Ίντερνετ στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ορισμένα από τα καίρια ζητήματα που αποτελούν θέμα πρόσφατων ερευνών.

Για τον λόγο αυτόν, η ΕΕ ξεκινά μια άνευ προηγουμένου δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μια σειρά από έρευνες που θα διεξαχθούν τις προσεχείς εβδομάδες θα ζητούν από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα ποικίλα θέματα, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μέχρι τις επιπτώσεις του ψηφιακού κόσμου στην απασχόληση, την υγεία, την κυβέρνηση και τη δημοκρατία.

Τα ερωτήματα των ερευνών αναμένεται να δημοσιευτούν, μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες, από κορυφαίους ευρωπαϊκούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Τα αποτελέσματα θα γίνουν διαθέσιμα περί τις αρχές του Ιουνίου, ενώ οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις στη διεύθυνση: https://reisearch.eu/initiatives/next-generation-internet/1/en.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

IBM: Ανακοίνωσε νέο email client τον IBM Verse

του Γιάννη Δημητρίου… Η Google λάνσαρε πρόσφατα το Inbox με σκοπό να επαναπροσδιορίσει το email και τώρα ακόμη μια τεράστια εταιρεία ανακοινώνει τα σχέδια της για τον ίδιο σκοπό. Σίγουρα δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Google πειραματίζεται με νέους email clients, αλλά από την άλλη δεν περιμέναμε ότι[…]

Περισσότερα »

GoogleFit: Πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών υγείας

Του Γιάννη Δημητρίου… Τελευταία ανακοίνωση της Google από το συνέδριο GoogleI/O 2014 ήταν το GoogleFit, application που  καταγραφει και συγκεντρώνει πληροφορίες που σχετίζονται με την υγεία του χρήστη από smartwatches, smartphones, fitnessbands και άλλες φορητές συσκευές. Η υπηρεσία θα είναι παρόμοια με το HealthKit και το SHealth των Apple και Samsung[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *