Ε.Ε.: Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του διαδικτύου

Δημόσια διαβούλευση πρόκειται να ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις ανησυχίες που έχουν προκύψει για το μέλλον του Διαδικτύου.

Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου, η ασφάλεια, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, η ουδετερότητα του Διαδικτύου, τα Μεγάλα Δεδομένα (Big Data) καθώς και οι επιπτώσεις του Ίντερνετ στην καθημερινότητα των πολιτών είναι ορισμένα από τα καίρια ζητήματα που αποτελούν θέμα πρόσφατων ερευνών.

Για τον λόγο αυτόν, η ΕΕ ξεκινά μια άνευ προηγουμένου δημόσια διαβούλευση προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανησυχίες των Ευρωπαίων σχετικά με το μέλλον του Διαδικτύου. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μια σειρά από έρευνες που θα διεξαχθούν τις προσεχείς εβδομάδες θα ζητούν από τους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα ποικίλα θέματα, από την προστασία της ιδιωτικής ζωής, μέχρι τις επιπτώσεις του ψηφιακού κόσμου στην απασχόληση, την υγεία, την κυβέρνηση και τη δημοκρατία.

Τα ερωτήματα των ερευνών αναμένεται να δημοσιευτούν, μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες, από κορυφαίους ευρωπαϊκούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Τα αποτελέσματα θα γίνουν διαθέσιμα περί τις αρχές του Ιουνίου, ενώ οι αναγνώστες θα έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις στη διεύθυνση: https://reisearch.eu/initiatives/next-generation-internet/1/en.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιο «ανοιχτοχέρηδες» οι χρήστες iOS στις in-app purchases

Όποιος από εμάς γνωρίζει κάποιον λογιστή ή μαθηματικό, θα έχει προσέξει ότι η επεξεργασία και ανάλυση αριθμών λειτουργούν μεθυστικά στη διάθεση τους. Εκτός όμως από κατηγορίες ανθρώπων σαν τις παραπάνω και ορισμένοι προγραμματιστές έχουν αντίστοιχα χόμπι, τουλάχιστον αυτοί που θέλουν να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις που προσφέρουν εντός των εφαρμογών τους,[…]

Περισσότερα »

iOS εναντίον Android… Το ντέρμπι των αιωνίων

Του Γιάννη Δημητρίου… iOS εναντίον Android. Μια “μάχη” που μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές, χωρίς βέβαια να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος αφού ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει ό,τι εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του (και την τσέπη του φυσικά). Από τις 101 χώρες που καλύπτει η ανάλυση, το Android υπερέχει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *