Επαφές Τσακαλώτου – Χαρίτση στις ΗΠΑ με ΔΝΤ και επενδυτές

Να προσελκύσουν επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η κτηματαγορά και οι ψηφικαές τεχνολογίες θα επιχειρήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κ. Τσακαλώτος και Χαρίτσης θα έχουν συνομιλίες με ανώτερα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα συναντηθούν και με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και funds στους οποίους θα παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ιδιαίτερα, στην εκδήλωση της JP Morgan όπου οι Έλληνες υπουργοί θα μιλήσουν ενώπιον 600 επενδυτών, fund managers και τραπεζιτών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μιλήσει για το χρέος και την πορεία υλοποίησης προγράμματος για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναφερθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.
in.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρευστότητα 1,6 δίσ. ευρώ έπεσε στην αγορά το καλοκαίρι

Πιάστηκαν οι στόχοι πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Ανοίγει ο δρόμος για δεύτερη εκταμίευση της υποδόσης του 1,7 δισ. ευρώ. Πονοκέφαλο δημιουργεί «κένο» 900 εκατ. ευρώ. Βαρόμετρο ο Σεπτέμβριος για έσοδα και ανάπτυξη. Τη «μάχη» της απορρόφησης των 1,8 δισ. ευρώ της πρώτης υποδόσης, που προορίζονται για την αποπληρωμή[…]

Περισσότερα »

Ολάντ: Το χρέος στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων

Να τεθεί η ελάφρυνση του χρέους στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα ζήτησε ο Φρανσουά Ολάντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  «Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μας φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα ν αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος», ανέφερε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *