Επαφές Τσακαλώτου – Χαρίτση στις ΗΠΑ με ΔΝΤ και επενδυτές

Να προσελκύσουν επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, η κτηματαγορά και οι ψηφικαές τεχνολογίες θα επιχειρήσουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, οι οποίοι βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κ. Τσακαλώτος και Χαρίτσης θα έχουν συνομιλίες με ανώτερα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ θα συναντηθούν και με υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και funds στους οποίους θα παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Ιδιαίτερα, στην εκδήλωση της JP Morgan όπου οι Έλληνες υπουργοί θα μιλήσουν ενώπιον 600 επενδυτών, fund managers και τραπεζιτών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μιλήσει για το χρέος και την πορεία υλοποίησης προγράμματος για την ανάπτυξη της χώρας, ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης θα αναφερθεί στο εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για προσέλκυση επενδύσεων.
in.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΒΕΠ: Τα βασικά σημεία του νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των επιχειρήσεων – μελών του και έπειτα από την πληροφόρηση που παρείχαν ο Υφ.  Οικονομίας Α. Χαρίτσης και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Λ. Λαμπριανίδης  στους ξένους ανταποκριτές για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα βασικά αναπτυξιακά εργαλεία, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο[…]

Περισσότερα »

Κλειστές οι τράπεζες τη Δευτέρα – Περιορισμός στις αναλήψεις

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα καταστήματα των ελληνικών τραπεζών μετά από εισήγηση που έκανε πριν λίγο το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας στο υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα αποφασίσθηκε να επιβληθούν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν σύντομα από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *